Skip to content

„HARAKTER VYJEDNÁVAL S VRAHOM“ – píše poslanec NR SR Igor Matovič

„Béla neni cocot. Nechal zadné vrátka. Veď som sa do neho aj nahučal.“ – Marián Kočner o politikovi a predsedovi vládnej strany  Most- Híd  Bélovi Bugárovi, ktorý sa od Nežnej revolúcie podiela na smerovaní Slovenskej republiky.

Internetový portál  Aktuality.sk sa opäť veľmi podrobne venuje ďalšej kauze tejto vládnej koalície a to komunikácii týkajúcej sa Bélu Bugára, ktorá mala prebehnúť medzi  Mariánom Kočnerom a Alenou Zsuzsovou. Aktuality píšu:

Béla Bugár sa krátko po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej stretol na Maldivách s Marianom Kočnerom. Keď sa to prevalilo, tvrdil, že sa len pozdravili. Kočnerova Threema ukazuje, že to mohlo byť inak.

Vražda Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej odštartovala vládnu krízu. Ulica žiadala pád Ficovho kabinetu. Čakalo sa na to, či Most-Híd s SNS podporia svojho partnera a koalícia bude vládnuť ďalej.

Béla Bugár odletel v sobotu 3. marca 2018 po menej ako týždni od vraždy na dovolenku na Maldivy.

V tom čase je na Maldivách aj Marian Kočner. Ten je ešte 4. marca nervózny. Má obavy o budúcnosť koalície. Cez Threemu píše Alene Zsuzsovej: „U Maďarov je veľmi zlá situácia. Béla to neudrží. Samozrejme, tým, že odídu z vlády, sa navždy pochovajú.“

Na druhý deň mu Zsuzsová píše, že vie o Bugárovi na Maldivách. Kočner potvrdzuje, že áno a že tam je aj údajný mecenáš Mostu-Híd Štefan Czucz.

A ďalej Aktuality.sk píšu:

Ďalší deň, 9.marca, píše Kočner Zsuzsovej, že opäť raňajkoval s Bélom Bugárom: „Dobré ránko. Tak sme s Bélom poraňajkovali a odfrčal na barikády…“ Zsuzsová dodáva, že je zvedavá, ako sa Bugár zachová.

Kočner sa postupom času utvrdzuje, že plán, aby vláda Smeru, SNS a Mostu-Híd pokračovala, mu vyjde: „Minimálne rok sa vláda ešte udrží, možno až do konca. Dovtedy musím mať dokončené všetky veci, lebo nikto nevie, čo bude potom.“ Napísal Zsuzsovej: „Béla je OK, len tá jeho grupa je nejednotná.“

O ďalšie tri dni, 13. marca, píše Kočner Zsuzsovej opäť v súvislosti s Bélom Bugárom: „Béla neni cocot. Nechal zadné vrátka. Veď som sa do neho aj nahučal.“

Ťažko hovoriť, do akej miery si väčšina občanov  krajiny uvedomuje, ako vážne sú tieto informácie uniknuté zo šifrovanej komunikácie medzi dvomi ľuďmi podozrivými / obvinenými z objednávky vraždy novinára Kuciaka a jeho priateľky.

Je však niekoľko politikov, ktorí na charakter kolegov upozorňovali včas a dostatočne nahlas… Medzi nich patrí Igor Matovič.  Dnes na sociálnej sieti píše:

HARAKTER VYJEDNÁVAL S VRAHOM

Keď som pred voľbami hovoril, že Bugár nás zradí za misu šošovice, bol som pre všetkých zlý, lebo som si dovolil „neslýchané“ – verejne spochybňovať skutočný charakter cukríčka „Bélu“. Nakoniec sa ukázalo, že som mal pravdu a zradil.

Rovnako som mu neveril „neuveriteľnú náhodu“,
– že sa stretol s akurát objednávateľom vraždy Jána a Martiny,
– že to bolo akurát na druhej strane sveta,
– že to bolo akurát na jednom zo stoviek Maledivských ostrovov,
– že to bolo akurát v jednom z tisíciek Maledivských hotelov,
– že to bolo akurát týždeň po vražde,
– že to bolo akurát s človekom, ktorému najviac záležalo na tom, aby mafia mohla vládnuť ďalej.

Bugár je Fico, len v maďarskej verzii. Človek schopný pre vlastný prospech urobiť čokoľvek. Človek, ktorý nemá absolútne žiadne právo zostať naďalej v politike a kázať o morálke. Človek, ktorý by mal byť rovnako vyšetrovaný ako jeho diskutný partner v exotike.

Zdroj: FB

– – –

Občan netuší, akú má moc. Len ju musí využiť. Práve novinári vracajú zločincami pri moci ukradnutú krajinu späť občanom. Otázka je, či a ak áno, tak kedy to ľudia pochopia.