Skip to content

"Dýchame to už desiatky rokov keď fúka vietor a zodpovední na to serú a ľudia zomierajú na rakovinu ako na bežiacom páse."

Aj včera si uvedomili, čo vlastne dýchame a prevdepodobne prečo tak veľa úmrtí hlavne starých ľudí a hlavne bývalých „Niklovákov“ je spojených s diagnózou niektorého druhu rakoviny. Treba však povedať, že nielen počas takto veterných dní je prach rozfukovaný zo skládky, ale viac menej trvale. Jemný prášok pri slabej koncentrácii v ovzduší nevidno, no neznamená to, že tam nie je. Zo stredného veziaka na Cukrovarskej ulici mali obyvatelia mesta takýto výhľad na skládku: Viktor Klačan St

Toto je pohľad o 17,00hod. z nášho balkóna na lúženec!!! Dýchame to už desiatky rokov keď fúka vietor a zodpovední na to serú a ľudia zomierajú na rakovinu ako na bežiacom páse. A čo majitelia lúženca ??? Sú chránená zver?! V následnej diskusii na FB sa objavili aj takéto diskusné príspevky:
Mária CísarováNo to je smutné o to sa nestará nikto
Marcela KlačanováMária Císarová Zvykli to svinstvo polievať,aby sa eliminoval prach,ktorý fúka na mesto.Evidentne to majú v paži.
Martin MiernyEšteže máme tie rúška ?
Zdroj: FB
[video width="1916" height="1048" mp4="https://www.majko.sk/wp-content/uploads/2020/05/2020-05-12_12-03-11.mp4"][/video]
– – –
Ide to tisíce ton jemného prášku rozfúkaného smerom na mesto. Je v ovzduší a my všetci ho dýchame.
Občianske združenie Občan rozhodni už pred dvomi rokmi podalo trestné oznámenie na neznámeho páchateľa vo veci skládky. Odpad je zo skládky rozfukovaný dodnes.
Vyhovuje vám stav, kedy dýchame nielen my, ale aj naše deti toto svinstvo rozfukované na mesto? Napíšte do diskusie.
]]>