Skip to content

Medzi “starým” a “novým” Smerom rozdiel nevidno. Aj Pellegriniho policajný prezident ide do väzby

Medzi “starým” a “novým” Smerom rozdiel nevidno. Aj Pellegriniho policajný prezident ide do väzby

Po policajnom prezidentovi Tiborovi Gašparovi, ktorého dosadil do funkcie Kaliňák, ide do väzby po rozhodnutí nezávislého súdu aj policajný prezident M. Lučanský, ktorého dosadila do funkcie Pellegriniho vláda. Obvinený je z brania úplatkov, ktoré mal podľa medializovaných informácii brať aj v čase keď už bol policajný prezident, teda počas Pellegriniho vlády.
Aj z týchto káuz je jasné, že starý a nový Smer je jedno a to isté. Za ich vlády bola pošliapaná spravodlivosť, rozmáhal sa korupčný systém a zločinecké štruktúry splývali so štátnymi inštitúciami.
Polícia, prokuratúra a súdy nech nezávislo vyšetrujú a rozhodujú. Dnes si konečne môžu slobodne robiť svoju prácu. Bez tlaku, bez politických vplyvov. Namiesto toho, aby si opozícia spytovala svedomie, uchyľuje sa k útokom na policajtov, sudcov a prokurátorov, ktorí si plnia svoje zákonné povinnosti. Verím, že sa týmito útokmi policajti a prokurátori znechutiť nenechajú. Slovensko potrebuje spravodlivosť a štát bez korupcie. Kvôli tomu aj strana Za ľudí do tejto koalície vstúpila. Pretože plniť sľuby, ktoré sme dali ľuďom, má zmysel.
]]>