Skip to content

"Ľudí na Slovensku nezaujímajú nekonečné spory a hádky o kreslá vo vláde. Chcú vidieť výsledky." – Veronika Remišová

Strana Za ľudí stojí za ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou a podpredsedom parlamentu Jurajom Šeligom. Obaja si vo svojich funkciách riadne plnili svoje povinnosti voči svojím koaličným partnerom a plnili programové vyhlásenie vlády. Vnímame podmienky predsedu vlády Igora Matoviča, že odstúpi z funkcie iba v prípade, ak Mária Kolíková a Juraj Šeliga odídu z funkcií. Je našou povinnosťou voči občanom hľadať východiská, aby mohla nová vláda fungovať čo najskôr a riešiť skutočné problémy Slovenska ako sú pandémia, kolabujúce zdravotníctvo, efektívne očkovanie, pomoc podnikateľom, či boj s korupciou. Strana Za ľudí spraví všetko preto, aby po výmene predsedu vlády pokračovala súčasná vládna koalícia. Preto vyzývame všetky koaličné strany, aby sa vrátili k rokovaniam, pretože neschopnosť niektorých koaličných partnerov dosiahnuť kompromisnú dohodu prehlbuje napätie v spoločnosti a dláždi cestu k návratu Roberta Fica a Petra Pellegriniho k moci.

Vďaka nastavenému systému Slovensko posledné dni zvláda pandémiu dobre, máme menej nových prípadov ako Rakúsko, Maďarsko, Poľsko aj ČR. Kým v mnohých krajinách počet prípadov posledné 2 týždne prudko rastie (Nemecko + 42 %, Rakúsko + 32 %), na Slovensku výrazne klesá. Zaočkovaných bolo viac ako pol milióna ľudí a je veľká šanca, že do leta bude podľa plánu zaočkovaný každý, kto bude mať záujem.
Ľudí na Slovensku nezaujímajú nekonečné spory a hádky o kreslá vo vláde. Chcú vidieť výsledky. Bolo by preto neodpustiteľnou chybou, keby sa koalícia rozpadla kvôli egám a neústupčivým postojom jej predstaviteľov. Spôsobilo by to návrat ľudí, ktorých nominanti zneužívali políciu na zbieranie informácií pred prípravou vraždy Jána Kuciaka. Ktorých nominanti namiesto nákupu ochranných pomôcok pre lekárov a sestričky hromadili doma v trezore zlaté tehly. Ľudí, ktorí svojou neschopnosťou tak zbabrali stavbu tunela Višňové, že dnes chátra napriek tomu, že peniaze na stavbu má štát na účte. Osobne spravím všetko preto, aby sa tak nestalo.
Zdroj: FB
]]>