Skip to content

Daniel Lipšic: PODOZRENIA SA POTVRDZUJÚ

PODOZRENIA SA POTVRDZUJÚ
Pred dvomi mesiacmi bol pre korupčné trestné činy obvinený, zadržaný a vzatý do väzby bývalý riaditeľ Úradu inšpekčnej služby Adrián Szabó.
Pamätám si, ako vtedy viacerí politici využili tento prípad na ďalší hysterický útok na vyšetrovateľov tímu Očistec a prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Tvrdili, že zatýkame nevinných, ktorí odhaľujú „manipuláciu“ trestných konaní. Práve tento obvinený totiž svojim rozkazom (spolu)zriaďoval vyšetrovací tím Úradu inšpekčnej služby, ktorého cieľom je preukázať ovplyvňovanie svedkov zo strany vyšetrovateľov NAKA.
Včera uzatvoril bývalý šéf inšpekcie s prokurátorom ÚŠP dohodu o vine a treste, a ku skutku, ktorý mu je kladený za vinu sa v plnom rozsahu priznal. Svojim priznaním zároveň potvrdil vierohodnosť usvedčujúcich výpovedí svedkov B. Slobodníka a P. Petrova.
Práve cestujem z pojednávania na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici, ktorý rozhodol o ďalšom trvaní väzby obvinených v kauze Dobytkár (obvinený Norbert Bödör a spol.). Pred dvomi týždňami sme v tejto korupčnej megakauze podali obžalobu, takže čoskoro by malo začať hlavné pojednávanie.
Snažíme sa aj ostatné závažné kauzy končiť v rozumnej lehote, aby sme mohli podávať čo najskôr obžaloby na Špecializovaný trestný súd. Na súdnych pojednávaniach sa aj verejnosť bude mať možnosť oboznámiť s dôkaznou situáciou v jednotlivých kauzách.
Snaha zastaviť alebo aspoň zabrzdiť trestné stíhania korupčnej chobotnice, ktorá ovládala (a sčasti stále ovláda) našu krajinu, bude pravdepodobne v najbližších týždňoch a mesiacoch vrcholiť. Podozrivé a obvinené osoby, ktoré boli súčasťou tohto zločinného systému, urobia všetko preto, aby nemuseli niesť svoj diel trestnoprávnej zodpovednosti.
Vážim si prácu všetkých čestných policajtov, prokurátorov a sudcov. A nechcem, aby to vyznelo pateticky, ale dnes osud Spravodlivosti visí na pomerne tenkom lane tvorenom niekoľkými operatívcami, vyšetrovateľmi, prokurátormi a sudcami.
Preto budem toto Spoločenstvo vždy podporovať.
Je to kľúčový boj. Je to dobrý boj. Je to životný boj.
FOTO: Z pojednávania na Najvyššom súde vo veci obvineného bývalého riaditeľa Úradu inšpekčnej služby v júni 2021. Tomáš Benedikovič, Denník N.
Zdroj: FB
]]>