Skip to content

U politikov neplatí prezumpcia neviny iba morálka

Peter Pellegríni nesie politickú zodpovednosť za obsah vládnutia dvanástich rokov socialistov. O vine kriminálnej by mal rozhodovať súd a nie paragraf 363 či utajované stretnutia s prezidentkou Čaputovou.
A už vôbec nie dovolávanie sa prezumpcie neviny.
Prezident Rakúska, Van der Bellen odvolal kancelára Kurza za prieskumy zaplatené zo štátnych peňazí, ktoré ho mali manipulačne vykresľovať nereálne.
O činnosť našich prieskumných agentúr by mali prejaviť orgány činné v trestnom konaní rovnako, ako rakúske o zakladateľku prieskumnej agentúry Research Affairs, vyšetrovanú vo väzbe.
Od volieb 2020, kedy volič spočítal socialistom celú plejádu zločinov ich moci, kde s nadsádzkou možno povedať, že okrem „opásania sa výbušninou“ či „pubertálna streľba po spolužiakoch v škole, sú tu prítomné takmer všetky trestné činy ekonomické.
Pani prezidentke, Zuzane Čaputovej, pripomínam z jej inauguračného prejavu po zložení sľubu tri vety :
„Nik nie je taký dôležitý a vplyvný, aby stál nad zákonom“.
„Inštitúcie a ľudia v nich, ktorí si nevedia poradiť s korupciou či nedotknuteľnosťou vybraných osôb, sa musia stáť minulosťou. Lebo urážajú základný ľudský cit pre spravodlivosť“.
Peter Pellegríni a jeho politická minulosť je presne tou osobou.
Čelí závažnému trestnému činu korupcie. Európska prokuratúra v súčasnosti vyšetruje IT zákazku z čias Rašiho a Pellegríniho. Za 44 miliónov eur.
A môžeme tipovať, či dôjde k pokusom manipulácie vyšetrovania rovnako, ako pri Výbohovi s európskym zatykačom v pätách z akcie Pandúr, kde prišiel vypýtal si trikrát po šesť miliónov a odišiel
Program „Obnovy Slovenska“ u Petra Pellegríniho je skromný, trojbodový.
Prvý, urobiť čokoľvek, aby volič a orgány činné v trestnom konaní zabudli na jeho podiel v súkolí moci a vlády Fica v Mafiánskom štáte.
Druhý, zmocniť sa moci aj protiústavnou formou, referendum o predčasných voľbách je protiústavné, a potom sa spolupodieľať s Ficom na revanši. Povedané inak, na diktatúre oligarchov, mafie, kriminálnikov a pokračovateľov figúrok novej vlády, ktoré si budú chodiť znova preberať príkazy.
Tretí, v krátkom čase sa vysmiať rečiam z inauguračného prejavu prezidentky a dokázať jej, že on Peter Pellegríni je ten, ktorý stojí nad zákonom a pohŕda ním. Že patrí do okruhu vybraných osôb, nedotknuteľných, aby sa otvorene vysmial základnému ľudskému citu pre spravodlivosť.
So zločincami sa nevyjednáva, čítam v každej učebnici kriminalistiky.
A rád by som si prečítal – ani s politikmi podozrivými z trestnej činnosti sa nevyjednáva.
U politikov neplatí prezumpcia neviny iba morálka, napríklad prezidenta Rakúska, , Van der Bellena a ním odvolaného rakúskeho kancelára Sebastiana Kurza.
Zdroj: FB
]]>