Skip to content

Putin sa svetu vyhráža použitím atómových zbraní, ktoré nechal uviesť do bojovej pohotovosti

„Nariaďujem ministrovi obrany a náčelníkovi generálneho štábu ruských ozbrojených síl uviesť odstrašujúce sily ruskej armády do zvláštneho režimu bojovej služby,“ povedal Putin v televíznom vystúpení.
Putinovo nariadenie významne zvyšuje hrozbu použitia jadrových zbraní, ktoré týmto boli uvedené do bojovej pohotovosti. Putinovo nariadenie musí byť vnímané ako reálna hrozba, keďže už tento týždeň Putin pohrozil tvrdou odvetou proti každej krajine, ktorá priamo zasiahne do konfliktu na Ukrajine.
Ďalšie komentáre už potrebné nie sú.
Snáď len malá úvaha –  Putin pravdepodobne trpí vážnou smrteľnou chorobou a ako každý diktátor odtrhnutý od reality, sa chce zapísať do histórie. Na tom ako, mu už asi veľmi nezáleží.
Pre mladšie ročníky neznalé histórie treba pripomenúť, že takto pre svet nebezpečne sa nesprával ani  Chruščov počas Kubánskej krízy. Aj on si uvedomoval absurdnosť otvorených hrozieb použitím nukleárnych zbraní.
Treba veriť, že ak je ešte niekto vo vedení Ruskej federácie príčetný a vie si spočítať, koľko je dva a dva, mal by zariadiť mimoriadne rýchle „stiahnutie“ psychopata vyhrážajúceho sa svetu jadrovými zbraňami, okamžite zastaviť inváziu na Ukrajine a plné odškodnenie hradené za škody spôsobené armádou RF v cudzom suverénnom štáte.
Ruská federácia bude dlhodobo odizolovaná od civilizovaného sveta a doplatia na to ako obyčajne, hlavne úplne bežní ľudia.
Po verejných vyhláseniach Putina že sa útočiť na Ukrajinu nechystá a ide len o cvičenie a následnom vpáde okupačných vojsk Ruskej armády na územie Ukrajiny, Putinovi už veriť nik nebude.
Faktom ale je, že Putin sa do histórie už zapísal…
Слава Україні