Skip to content

Hybridnú vojnu zameranú na šírenie propagandy zaznamenávame aj my v množstve spamu v diskusiách

Až do 1500 spamov písaných Azbukou, už asi tri týždne prichádza do SOL a ďalších našich médií každých 24 hodín. Drvivú väčšinu zachytia antispamové filtre, niečo musíme riešiť manuálnym zásahom a odstraňovaním správ z diskusií.

Hybridná vojna vedená Ruskou federáciou sa snaží propagandou, ale aj linkami na pornostránky zahlcovať úplne všetko, čo sa vojne na Ukrajine v online podobe venuje.

Nielen táto forma propagandy ale na nás sústavne útočí. Ešte stále neboli eliminované  na slovensku dezinformačnou scénou obľúbené weby a médiá, ako napríklad Zem&Vek a podobne.

Práve Zem&Vek spamuje   komunikačný program TELEGRAM na mobilných telefónoch. Užívatelia majúci v kontaktoch toto médium, sú spamovaní správami od vyjadrení Ruského veľvyslanectva na Slovensku, poslanca NR SR Blahu, cez „Aktuality“ z Ukrajiny, až po príhovory Tibora E. Rostasa. Každých niekoľko minút – za deň kľudne cez 500 správ.

Je evidentné, že denizformačná scéna na Slovensku je veľká a určitou skupinou ľudí aj žiadaná. Inak by to takto aktívne nerobili.

Výsledkom je následne dezorientovaný spravidla jednoduchší človek a už nie „len“ polarizovanie spoločnosti „ZA“ a „PROTI“, ale zneistenie v podstate čo najširšieho množstva ľudí a dosiahnutie stavu, kedy „nikto neverí nikomu a ničomu“.

Polícia, prokuratúra a justícia v minulosti zanedbala snahy eliminovať dezinformácie, útoky v diskusiách, zjavné ohováranie a tvrdenie nepravdy o konkrétnych ľuďoch. Aj toto je výsledok a aj za tento stav sú teda spoluzodpovedné kompetentné orgány.