Skip to content

„Mali sme tie najlepšie úmysly, ale dopadlo to tak, ako vždy“ – 1. časť

Nijako si nechcem prisvojovať výrok významného politika z čias socializmu Viktora Černomyrdina  (rusky Ви́ктор Степа́нович Черномы́рдин), no k situácii v našom meste sa hodí najlepšie.

V pondelok neskoro v noci nám v redakčnej pošte pristal článok popisujúci zúfalú úroveň prác vykonávaných Mestom Sereď a výsledkov investícií realizovaných z verejných peňazí v meste.

Autor článku priložil krátke video požiadal nás o vyhotovenie doplnenie aktuálnych fotografií k vymenovaným a v článku popisovaným konkrétnym miestam. Fotografie sme vyhotovili v priebehu včerajšieho a dnešného dňa.

– – –

Ako sa mesto správa k svojmu majetku…

Pri minulotýždňovej prechádzke sme zablúdili aj na Tehelnú ulicu a nazreli sme na mestské ihrisko.

Musím povedať, že ten pohľad bol na zaplakanie. Ihrisko zarastené burinou,  nebezpečne trčiace kusy betónov, nejaké zarastené jamy a pod., no bála by som sa naň poslať svoje deti. Keď celkovo pozriem na Sereď, je mi z toho smutno. Všetko robíme akosi, len tak aby ľudia videli, že sa niečo robí. Aj tam kde prebehne nejaká rekonštrukcia alebo obnova ,  nie je dokončenie poriadne, resp.úplné.

Pozrime sa na Cukrovarskú ulicu pred DM, kde sa síce dlažba vymenila, ale zeleň sa už nedokončila.

Pozrime na vnútroblok D. Štúra, chodníky urobené, ale okolo detského ihriska páska, ktorú ľudia mimochodom ignorujú, zeleň zasa nedokončená. Zábrany pri ceste zostali staré, pamätné.

Pozrime na nové parkovisko pri kostole. Parkovisko bez jediného stromu, zeleň riešená nejakými 3 kvetináčmi. O tých bielo červených prvkoch, ktoré mimochodom ani neviem pomenovať, ani nehovorím ! Chcete mi povedať, že tie zátarasy sa nedali nijako inak dizajnovo vymyslieť ?

Pozrime na Pekársku ulicu . Ulica v centre mesta, na ktorej je mimochodom budove MsÚ, mala byť výkvet mesta ! No jedna hrôza tie zaparkované autá na akože zelenom páse ! Pritom 2 obrovské parkoviská sú len pár desiatok metrov !

Pozrime na novú tržnicu. Stoly zaprášené, parkovisko nikde , zeleň nikde a cesta na Mlynárskej ulici jedna katastrofa.

Jeden príklad, vážení radní páni, ako sa to má komplexne robiť je nová budova Hrachostav pri Kúpeľnom námestí.

Nie je skutočne čas na zmenu vo vedení nášho mesta ?

– – –

Poznámka redakcie: Autor článku je redakcii známy, nakoľko článok bol podpísaný a jeho uverejnenie bolo konzultované aj telefonicky. Autor však požiadal o zachovanie anonymity, a to z dôvodu obavy pomsty, cielených perzekúcií alebo obavy o bezpečnosť svoju, svojej rodiny a majetku, čo redakcia rešpektuje.