Skip to content

Prišiel 20.máj a nič zvláštne sa nestalo.

Prišiel 20.máj a nič zvláštne sa nestalo.
Víťaznú trojdňovú „špeciálnu operáciu“ Putler potichu mení na dlhodobú zákopovú vojnu. Verí, že propagandou zmátorené ruské matky mu budú bez reptania dodávať dostatok živej sily určenej na odpis a v mene Pobédy znesú aj prudký pokles životnej úrovne. Hlavne sa však spolieha na rozmaznanosť Európanov, ktorých zmorí aj tá trocha dočasného nepohodlia spôsobeného sankciami. Na Slovensku sú síce vypredané letné dovolenky pri mori ako nikdy predtým a opoziční politici papalášsky otvárajú miliónovú Arénu PKO (Pellegrini-Kollár-Obický) vo Vranove, ale strašenie infláciou samozrejme zaberá.
Strašia nielen opozičníci, ale aj oportunisti, ktorí na situácii vyvolanej Putlerovou agresiou zarábajú. Fico si dokonca pýtal vládu na dva týždne, aby mohol zachrániť Slovensko tým, že pôjde do Bruselu vetovať sankcie. Lebo vraj katastrofa už visí za nohu. Keď nepotečie tá najchutnejšia ruská ropa, MOL príde o nadmerné zisky a benzín nám z pomsty bude predávať po tri eurá. Keď sa neprikrčíme natoľko aby nás mohol Putin blahosklonne oplyniť aj z jeho nízko položeného zadku, tak Soták schudne a na jeho golfovom ihrisku vyschne tráva.
Tí, ktorí vsádzajú na východné autokracie, však vsádzajú na zlého koňa. Nech je to z akýchkoľvek dôvodov, či už z presvedčenia, zo zištných dôvodov, alebo z núdze, lebo nikto iný sa s nimi už nechce baviť.
Prišiel 20.máj a nič sa nestalo. Zaplatili sme za plyn v eurách a plyn tečie ďalej dokonca ešte vo väčších objemoch ako zvyčajne, napriek Borisovým výkrikom, že Zelenskyj nám zavrel kohútik. Na vulgárnom eštébákovi z Podbrezovej tiež zatiaľ nevidieť, že by hladoval. Humusácku ropu dodávajú Putlerovci za dumpingovú cenu, lebo ju už pomaly nikto od nich nechce. Ropovod Adria má pre Slovensko dostatočnú kapacitu a to, že Slovnaft nedokáže spracovať inú ropu ako ruskú, tvrdia len jeho samotní majitelia, ktorí sú na zisku zainteresovaní.
P.S. Na dumpingové ceny sa zvykne uvaliť clo. Keby sme preclili ruskú ropu, ani by sme sa nemuseli hádať o „daňových červených čiarach“.
Zdroj: FB