Skip to content

Na „vymetenie“ špiny zo svojich radov a vyšetrenie prípadu podpálenia auta, mali príslušné orgány 6 rokov

Presne o tomto čase pred šiestimi rokmi od nás odchádzal advokát, mali sme za sebou výpoveď na OO PZ, na ulici pred domom stál zhorený vrak nášho auta a my sme rozmýšľali, ako sa zariadime v ďalšom živote.

Polícia síce mala pod zámkom nájomného podpaľača Tomáša Andu, no my sme vedeli, že nie on je tým podstatným prvkom v hierarchii zločineckej skupiny, ktorá sa týmto zákerným a brutálnym útokom na náš majetok snažila zastrašiť nás.

Pri výpovedi na OO PZ v Seredi pri podávaní trestného oznámenia vypočúvajúci policajný orgán –  policajt odmietal do spisu prijať dôkazový materiál. Namietal, že ho „zabijú“, bude mať problémy. Jeho razítkom orazítkované kópie dôkazov mojou manželkou skončili u nás a originály sme mu položili na stôl s tým, že ich kľudne  môže hodiť do koša alebo dať do skartovačky.

Tak po prvý raz v spise skončili kópie článkov, o čom a o kom konkrétne v novinách píšeme, aké materiály uverejňujeme a na koho podľa viacerých poslancov, ale aj právnikov a ekonómov nezákonné konanie noviny verejne intenzívne upozorňujú.

Do spisu sme vypovedali, ktorým smerom sa má vyšetrovanie uberať, ak  má byť úspešné.

Materiály sú v spise dodnes.

– – –

Popoludní policajný špeciálne cvičený pes jednoznačne označil miesto, kde páchateľ nalial benzín, tento zapálil a bez kontroly či v osobnom aute manželkou odstavenom pred domom len niekoľko minút pred tým, nesedí náš vtedy iba osemročný syn. Nájomný podpaľač Anda neriešil, či v autosedačke na zadnom sedadle zaživa neupáli naše dieťa. Konal tak, lebo podľa jeho slov, mama potrebovala peniaze a preto on prijal objednávku na podpálenie konkrétneho auta za dvesto Eur.

Iba dve hodiny po čine ho ale šikovní a pozorní policajti OR PZ Galanta nevytiahli z predajne potravín v Malej Mači a nevyrušili pri kupovaní chleba a mlieka pre matku, ale spolu s vodičom Bittom ich na políciu mali dovliecť z jednej galantskej herne.

Na polícii mimo záznam mali toho povedať hodne. A obhajovať ich prišiel súkromný advokát, ktorého služby si nájomný podpaľač na objednávku likvidujúci hodnotný cudzí majetok za odmenu 200 Eur, dovoliť nemohol. Čudujete sa? Aj my, no policajt, prokurátorka a sudkyňa nie.

– – –

Od úmyselného podpálenia a zničenia nášho auta (bolo v záruke), dnes uplynulo 6 rokov. Vo vyšetrovacom spise sa nachádzajú informácie, ktoré kompetentné orgány akosi stále úmyselne nechcú vidieť, vyhodnotiť a pracovať s nimi. Samotní policajti nám (a nielen nám) v minulosti nie raz potvrdili, že sú pravdivé a že im nie je umožnené prípad korektne vyšetriť.

Spoločnosť  sa musí vysporiadať s každým nezákonným konaním. Najmä s tým, ktoré priamo ohrozuje samotné základy demokracie a likviduje dôveru občanov v právo,  spravodlivosť a základy právneho štátu.

– – –

Čakali sme  6 rokov. Toľko systematicky žiadame políciu, prokuratúru a justíciu, aby sa vysporiadala s vyšetrovaním  tohto prípadu v súlade so zákonom a v súlade s verejným záujmom. Šesť rokov upozorňujeme na neskutočnú korupciu v PZ, na prokuratúre a v justícii. OČTK majú k dispozícii dostatok dôkazov potvrdzujúcich dôvodné podozrenie korumpovania minimálne niektorých policajtov, prokurátorov a sudcov ešte stále vplyvnými ľuďmi v komunálnej politike a tými, ktorí majú stáť za nimi.

A šesť rokov sme dali menovaným orgánom, čas na upratanie si svinčíka a vysporiadanie sa so skorumpovanými jedincami vo svojich radoch. Šesť rokov čakáme, kedy si štát začne plniť základné povinnosti voči občanom.

Nič…

Dnes sme začali písať seriál, ktorý má zároveň byť výzvou pre Generálneho prokurátora, ministra vnútra SR, prezidenta PZ a ministerku spravodlivosti SR k nastoleniu práva tam, kde bolo kompetentnými orgánmi pošliapané.

Zadržanie nájomného podpaľača Tomáša Andu a jeho odsúdenie je fajn. Pre ďalší život  a bezpečnosť  našej rodiny, právo a spravodlivosť v SR je dôležité vyšetrenie, kto a cez koho objednal zastrašovanie novinára, zničenie jeho majetku, kto riskoval život jeho maloletého dieťaťa a kto je ten, kto podľa dôkazov ktoré máme k dispozícii mal ovplyvňovať vyšetrovanie. 

Skutok sa stal….

(Nateraz tu z časti anonymizovaný text je súčasťou dokončovanej knihy s podstatne otvorenejším a konkrétnejším obsahom. Text s dôkazným materiálom je uložený na niekoľkých bezpečných miestach a bude zverejnený okamžite, ako bude ďalej zastrašovaná naša rodina, médium, alebo niekomu z nás bude akýmkoľvek spôsobom ublížené.)