Skip to content

Nedeľa nie je ani rakúsky rodinný teambuilding, ani skratka k Bohu…

Ďalšie už takpovediac zúfalé pokusy za každú cenu sa „zapísať do histórie“ v parlamente skúšajú niektorí poslanci NR SR. Vidiac ich návrhy môžeme konštatovať, že ich odtrhnutie od reality je tak vážne, až by skutočne mali byť vyhnaní  na ulicu živiť sa svojou prácou alebo reálnym podnikaním v podmienkach byrokracie a nelogických obmedzení dlhodobo komplikujúcich život ľuďom v Slovenskej republike.
Po pravidelných pokusoch za každú cenu sa starať do materníc našich žien a diktovania im čo a kedy majú robiť, takmer rovnako pravidelne navrhujú diktovať ľuďom, čo v ktorý deň v týždni majú robiť.
Keby ďalšie obmedzenia a komplikovanie podnikania na občanov títo tragédi skúšali pred piatimi rokmi, by sme mávli rukou. Ale že svoje neukojené ego si dvíhajú po dvoch rokoch prísnych korona opatreniach a počas následkov vojny dopadajúcich na celú spoločnosť, nie je pochopiteľné. Povedané inak, takéto nezmysly v súčasnej dobe môže riešiť fakt len nepríčetný jedinec. Ak je žiaľ jedným zo zákonodarcov rozhodujúcich o našej budúcnosti, by bolo komické, keby však nešlo o tragédiu.
Najlepšie sa k veci na sociálnej sieti vyjadril Michal Havran.

Havran Michal

Zbytočne svätíte nedeľu, keď sa celý týždeň správate v rozpore s tým, čo má metafyzický odpočinok predstavovať. A zbytočne sa v jeden deň “rodinne utužujete” a modlíte, keď celý týždeň sadisticky útočíte na spoločnosť, na jej členov. Nedeľa nie je ani rakúsky rodinný teambuilding, ani skratka k Bohu, ale skôr pripomienka toho, že čas práce a čas odpočinku majú svoj pôvod v pozorovaní prírodného cyklu a v archaických náboženských metaforách. Opäť čelíme nedospelým prejavom náboženstva a magickému fetišizmu v podobe profesionálneho politického kresťanstva.
Zdroj: FB