Skip to content

Čo sa na Slovensku vo vzťahu k zahraničiu zmenilo za 10 rokov? – ANKETA

Uplynulo desaťročie od uverejnenia článku, v ktorom sme poukazovali na rozdiely medzi životnou úrovňou na Slovensku a v krajinách na západ od nás.

Niečo málo z desať rokov starého článku  „… sa čudujem, že Slováci ešte tolerujú súčasný stav“: http://archiv.seredonline.sk/clanky/-sa-cudujem-ze-slovaci-este-toleruju-sucasny-stav-1-cst/index.html

V Európskej únii medzi jednotlivými krajinami existujú neskutočné rozdiely. Euro je však rovnaké, má rovnaký kurz voči USD a ostatným menám, len jeho reálna hodnota v peňaženkách občanov inde a tých našich je rozdielna.

Euro bol výborný nápad, no reálne a bez krutých zásahov politikov nemá šancu prežiť v tak rozdielnych ekonomikách a za tak rozdielnych podmienok, ako sú v jednotlivých krajinách Únie.

Kým totiž jedna bežná rodina v jednej krajine s rovnakou bankovkou prežije bez starostí, podobná rodina v inom štáte a s inými reálnymi príjmami (a výdavkami), sa za rovnakú čiastku sotva naje, čo nemôže byť cieľom a preferovanými hodnotami súčasnej spoločnosti.“

… a stav tolerujú dodnes. Ďalšiu dekádu …

Ako to vidíte dnes? Zmenilo sa Slovensko natoľko, aby sa v krajine oplatilo žiť, aby mladí ľudia a odborníci neodchádzali do zahraničia za lepším životom, platom a úrovňou žitia a podnikania?

Čo vás u nás na Slovensku trápi najviac? Vyjadrite sa v anonymnej ankete.

Ďakujeme.

[democracy id=“20″]