Skip to content

Zomrel taliansky spevák Toto Cutugno

Každá doba prináša svoje osobnosti v politike, vede, kultúre, populárnych hercov či spevákov.

Postupom času v závislosti na geopolitike, prostredí, ale aj vývoji spoločnosti sa mení štýl a to aj v hudbe. Sedemdesiate a osemdesiate roky v bývalom Československu boli postihnuté socializmom a dostupnosťou  len určitých filmov, spevákov a hercov.

Na zahraničné, ako tak nové filmy sme museli chodiť do amfiteátra a vtedy u nás počúvané a nesporne mimoriadne populárne boli zahraničné skupiny  ABBA, Boney M, Goombay dance band a hlavne talianske ako Richi and Poweri, Al Bano e Romina Power a Toto Cutugno.

Práve títo interpreti boli hraní aj u nás hlavne z dôvodu, že vystupovali na svetových festivaloch ako San Remo, Ein Kessel Buntes a Sopoty. Minimálne záznam z týchto festivalov priniesla aj vtedajšia socialistická televízia…

S príjemnými a ľahko počúvateľnými skladbami týchto interpretov som vyrastal aj ja. Výborne sa počúvali vtedy a aj dnes.

Aj tie najlepšie a najobľúbenejšie herecké a spevácke hviezdy odchádzajú. Zostávajú však v srdciach,pamäti a mysliach tých, ktorí s nimi vyrastali.

Dnes do speváckeho neba odišiel taliansky spevák Toto Cutugno. Vo vitríne tak zostane ako pamiatka takmer polstoročná (magnetofónová)  originálna audiokazeta a v pamäti jeho neopakovateľný hlas. Natrvalo…