Skip to content

Ani výbuchu a deštrukcii reaktora v Černobyle najskôr neverili. Nevedeli si to totiž predstaviť…

A história sa opakuje.

Niektorí ľudia – a nie je ich málo – neverili ani vtedy, kedy sme tvrdili, že otvorený ozbrojený konflikt Ruskej federácie proti Ukrajine s cieľom zabrať ďalšie jej územia je na spadnutie a skôr či neskôr k nemu príde.

Prišlo. Týždeň boli zadretí aj tí najvernejší proputinovskí trollovia, na komunikáciu takéhoto svinstva nielenže nemali inštrukcie, ale sami dlho spracovávali fakt, že ich vlastník fakt otvorene a už pod svojou zástavou bombardoval suverénne územie cudzieho štátu.

Sme o viac ako rok starší, mali by sme byť aj múdrejší, minimálne skúsenejší. Nie sme. Teda podaktorí nie sú.

Verejne stále častejšie prezentovaným vyhrážkam vysokých predstaviteľov Ruskej federácie o použití jadrových zbraní neveríme ani teraz.

Rusi v záujme naplnenia cieľov niekoľkých pomýlených vodcov obetujú aj milióny vlastných a cudzí ich nezaujímajú vôbec. V záujme oslavy a prezentácie aj malého víťaztva pri úplne prehratom zápase, sú ochotní a žiaľ aj schopní obetovať ďalších svojich. Úplne zbytočne a nezmyselne.  Majú to v krvi a je to zapísané v histórii.

To normálne rozmýšlajúci jedinec fungujúci mimo ich zvrátený systém nepochopí…

Príde časť pomýlenej populácie vyrastajúcej a žijúcej v demokracii na to až v momente, kedy na hraniciach budú milióny kontaminovaných utečencov, alebo až vtedy, keď  obdobné letecké poplachy kľudne aj 8x denne vyháňajúce do krytov dnes Ukrajincov, budú možno o týždeň či rok hnať do krytov aj nás?

Vysvetlenie dlhodobého rozmýšľania, konania a priznania si zodpovednosti u Rusov možno nájdete  vo videu Černobyl – poslední bitva Sovětského svazu (2021).