Skip to content

Prvý a posledný deň školského roka raňajky nepodávame. Deti neraňajkujú.

ilustračná foto

Komercia a prispôsobovanie sa aktuálnemu vývoju a požiadavkám zákazníkov nehľadí na zdravie a ani to, čo by minimálne u mládeži malo byť normálne.

Je prvý deň školského roku a prakticky všetky deti smerujú do škôl, samozrejme, že končia skôr ako tomu bude počas bežného vyučovacieho procesu, výrazne skôr.

Do prevádzky McDonald prichádzame pred 8.00 hodinou a bežná celoročne platná ranná ponuka je zmenená. Žiadne raňajky sa nekonajú. Bežná denná ponuka s odôvodnením „o chvíľu tu budeme mať množstvo detí a tie neraňajkujú“.

Jedlo, káva a krátko po 9.00 hod sa prevádzka McDonald skutočne zaplnila. Nie desiatky, ale stovky detí sa striedajú pri pokladniach a fast food ide na dračku.

Nekritizujem, len konštatujem. K súčasným trendom, nezdravému a pre staršiu generáciu nepochopiteľnému vývoju sa prispôsobuje internet, sociálne siete aj reštaurácie. Nepochybne je to jednoduchšia cesta, ktorá mimo iné stojí výrazne menej, ako prevencia a systematické presadzovanie rozumu a zdravých návykov prospešných pre zdravý vývoj v spoločnosti.

A na konci dňa sa budeme čudovať, prečo sú preplnené čakárne u lekárov a prečo mnohé 13 ročné deti trpia nadváhou a zdravotnými ťažkosťami.