Skip to content

Aj v prípade hodnotenia opatrení súvisiacich s pandémiou, je potrebné poznať históriu

Nie je to ešte tak dávno, čo sme stáli v radoch na testovanie,následne očkovanie a to všetko v rúškach, resp.respirátoroch na ústach a nose.

Tá najväčšia skaza v úvode šírenia vírusu COVID-19 nás našťastie obišla – nemuseli sme pozerať na mraziarenské prívesy plné  zomretých pred cintorínmi a nemocnicami tak, ako to zažili v Taliansku. A neboli sme na tom ani tak, ako v Číne, kde mŕtvych vyhadzovali z činžiakov a mimoriadne tvrdé opatrenia trvali prakticky o viac ako rok dlhšie, ako u nás.

Neznamená to ale, že všetci ľudia pochopili nevyhnutnosť opatrení.Boli aj protestujúci, dokonca „zápasníci“ s políciou. Niektorí z nich koronu neprežili…

Je smutné, že práve na zaznávaní vedeckých poznatkov a kritike odborníkov, si niektorí politici dokonca nazhromaždili dostatok politických bodov. Toľko, že im to významne pomohlo pri voľbách.

Neriešim to, kto sa do akej miery „nabalil“ na pandémii, testoch, testovacích miestach, vakcínach a pod. Ak došlo k porušeniu zákonov, nech sa s každým prípadom vysporiadajú OČTK.

Reč je o nevyhnutných opatreniach zabraňujúcim šírenie nákazy – v minulosti a aj dnes.  A žiaľ, aj v budúcnosti.

Ako bola svetová populácia skúšaná v minulosti a aké opatrenia prijímali naši predkovia v záujme prežitia, si môžete pozrieť  napr. aj v tomto videu:

Zo zbierok Múzea totality: