Skip to content

Nikdy nebola moja voľba ľahšia a zároveň tak vážna

Mám 55 rokov a nevynechal som žiadne voľby. Už 27 rokov vždy spolu s manželkou a 16 rokov v trojici aj s našim synom.

Už v sobotu budeme voliť znovu. Slovensko je opäť ohrozené – tentokrát nie na jedno volebné obdobie, hrozí, že môj život už bude krátky na to, aby som znovu videl to povestné svetielko na konci tunela rovnako, ako v novembri ´89.

Je pre mňa až nepochopiteľné, ako málo stačilo k tomu, aby sa tak dlho a ťažko stavané kamene demokratickej budúcnosti Slovenska, zrazu rozsypali. A následne môže prísť vlna, ktorá kopu roznesie do nenávratna.

Opätovne nebudem nikoho zaťažovať tým, koho a prečo budem voliť. Moje smerovanie a presadzované hodnoty sú  známe po dlhé desaťročia.

Viem však isto, koho voliť nebudem. Nebude to kandidát ľudí, ktorí rozkladajú štát v jeho základoch.

Neriešim pre mňa nepodstatné veci, dokonca som mimoriadne tolerantný a takým chcem aj zostať. A voliť tohto kandidáta nebudem nie len preto, že klamal, klame a klamať aj bude, no aj preto, lebo poznám ľudí ktorí tvoria štruktúry jeho strany v regiónoch, okresoch. Ich morálka a konanie sa nezlučuje s mojimi hodnotami a zastávam názor, že lepší je originál, ktorý sa aspoň nepretvaruje a je sám sebou.

V hlave mám upratané a v sobotu podporím prozápadné smerovanie Slovenskej republiky, demokraciu a hodnoty, v ktorých chcem, aby vyrastalo naše dieťa.

Znovu ide o veľa. A znovu pri tom nebude chýbať ani naša rodina…