Skip to content

Za tri dni vlaky zrazili štyri osoby. Slovensko smeruje do vážnych sra*iek

Keď sme na výrazne zvýšené riziko samovrážd upozorňovali v predstihu už pred niekoľkými rokmi, boli sme osočovaní a obviňovaní zo šírenia poplašných správ.

Sústavné zvyšovanie nárokov na ľudí a nákladov na život, stále väčšie neistoty z budúcnosti a tlak na bežného občana zo všetkých strán s pocitom úplnej bezmocnosti aj vo vzťahu k politike a dianiu na Slovensku, nemôže u mnohých ľudí končiť inak.

Namiesto naplnenia predvolebných sľubov súčasnej koalície, občania trpia zvyšovaním cien potravín, služieb, ale aj cestovných nákladov. Vláda Slovenskej republiky, poslanci NR SR, ale aj samosprávy občanom  zvýšili dane, viac ako 900 druhov poplatkov, siahli im na vlastné úspory v dôchodkovom pilieri, Slovensko cielene odkláňajú od prosperujúceho západu a otáčajú k totalitnému východu.

Ľudia citlivo vnímajú zvyšujúce sa riziko vojny, hoaxami a prokremeľskou propagandou sú manipulovaní o príčinách stavu, do ktorého sme sa dostali vlastnou hlúposťou, možno neznalosťou súvislostí v geopolitickom priestore okolo nás, no určite ignorovaním nutnosti sústavne sa vzdelávať a kontrolovať politikov, ktorých sme si nielen do vrcholových funkcií zvolili.

Máme problém, ktorý je už ale tak veľký, že ho stále viac rodín nezvláda riešiť.

Na jednej strane to je pohľad na vlastnú perspektívu v sústavne a systematicky politikmi rozkrádanom štáte a na strane druhej upadanie morálky, etiky a strata akejkoľvek brzdy u ľudí, ktorí zneužili dôveru časti občanov. Jediné, čo politici urobili okamžite, bolo výrazné (prakticky o 100%)  zvýšenie vlastných príjmov.  Na občanov kašlú.

Nie náhodou osoba blízka politikom to povedala na rovinu, že „volič je hovno“?

Roky verejne upozorňujeme na fakt, že Slovensko vo všetkých ukazovateľoch meraných v civilizovaných krajinách klesá na najspodnejšie priečky. Teda až na jeden. V korupcii sme špička minimálne v krajinách Európskej únie. To je fakt rovnako, ako návrhy výrazného znižovania trestov za korupciu a skracovanie premlčacích dôb u trestnej činnosti.

Ten, kto nevidí kam Slovensko smeruje, niečo zmeškal. Keďže ale v demokracii máme všetci rovnaký hlas vo voľbách, návrat na cestu normálneho vývoja bude náročný, ak je ovšem ešte vôbec možný…