Skip to content

Televízna stanica TA3 uviedla výborný dokument o arizáciach a bezcharakternosti arizátorov

V relácii boli použité zábery z Múzea Holokaustu v Seredi.

V posledných dňoch môžu diváci televízie TA3 sledovať výborný dokument zameraný na históriu týkajúcu sa aj mesta Sereď. Jedná sa o tému holokaustu a arizácií majetku po Židoch, ktorí boli zväčša odsunutí do koncentračných táborov na ich vyhladenie.

Dokument sa venuje bezcharakternosti arizátorov, t.j. tých ľudí, ktorí majetok zhabaný Židom, poslaným v podstate do plynu dostali a užívali si ho a profitovali z nehoBezcharakternosť týchto ľudí osobným svedectvom potvrdzuje dcéra jedného z poškodených, ktorým majetok bol zhabaný a následne užívaný pomerne významným človekom.  Po vypočutí si takýchto svedectiev človek a hlavne mladí ľudia žijúci v inej dobe sa jednoducho musí zamyslieť nad tým, čo všetko sú schopní niektorí ľudia urobiť pre peniaze a získaní majetku pre svoju rodinu, alebo firmu.

Smutné a pre spoločnosť neskutočne nebezpečné je, že toto sú schopní urobiť nielen s porušením zákonov, ale aj etiky, morálky a dokonca s vedomím, že za takýmito činmi môžu byť zničené ľudské existencie a mŕtvi ľudia.

Pamäť národa musí byť v  tomto dôsledná a naši potomkovia musia vedieť, kto boli arizátori profitujúci na nešťastí iných a tak kde majú pôvod majetky niektorých ľudí.

V tomto výbornom dokumente televízie TA3 sú použité aj zábery Múzea Holokaustu v Seredi, teda v meste, ktoré má s touto problematikou a podlosťou arizátorov dostatok skúseností.