Skip to content

MOSLIMOVIA, HRDINOVIA ÚTOKU VO VIEDNI

MOSLIMOVIA, HRDINOVIA ÚTOKU VO VIEDNI
Farba pleti nerozhoduje…
Mikail Özen (25) a Recep Tayyip Gültekin (21) sú moslimskí hrdinovia včerajška. Rakúski štátni občania tureckého pôvodu. Bez zaváhania, uprostred epicentra prestreliek, zachránili život ženy a policajta. Pozornosť médií využili zmysluplne v boji proti nenávisti a zdôraznili jednoznačné posolstvo:
„My moslimovia odsudzujeme akýkoľvek druh teroru. Milujeme Rakúsko, stojíme za Rakúskom. Rakúsko je naša vlasť. Kedykoľvek by sme opäť pomáhali…“
Özen na margo 2. novembra 2020, označovanej aj ako najtemnejšia noc za uplynulých 35 rokov pre Rakúsko, dodal: „Správny moslim odmieta akýkoľvek druh teroru. Naša kultúra nám hovorí, bez rozdielu na to v ktorej krajine žijeme, keď tam žijeme, tak tam patríme. Preto by sme mali byť pripravení pomáhať štátu a dodržiavať zákony. Takto sme sa to naučili.“
Zdroj ?: kurier.at
© Recep Gültekin/Mikail Özen
Mladý moslim Osama Joda (23), pôvodom z Pásma Gazy, dostal za svoju statočnosť zlaté čestné vyznamenanie od viedenského policajného prezídia potom ako zachránil život policajnému dôstojníkovi počas včerajšieho teroristického útoku vo Viedni. Mladík pracuje v McDonald na námestí Swedenplatz, v bezprostrednej blízkosti, kde sa tragédia odohrala.
Minulý rok chcel so svojou rodinou kúpiť rodinný dom v obci Weikendorf v Dolnom Rakúsku, avšak starosta bol rázne proti s odôvodnením, že moslimské a západné hodnoty sú nezlúčiteľné.
Zdroj ?: Khalid Joda
Zdroje:
https://www.facebook.com/mohamadsafwan.hasna.1
]]>