Skip to content

PÁR REAKCIÍ NA MEDIALIZOVANÉ INFORMÁCIE K TESTOVANIU

PÁR REAKCIÍ NA MEDIALIZOVANÉ
INFORMÁCIE K TESTOVANIU
Niekedy sa naozaj nestíham ani čudovať, čo všetko sa dozviem v médiách. V tomto statuse sa vyjadrím k trom veciam:
1) ZMENA ČASU TESTOVANIA ZO 7-22 NA 8-20
Toto rozhodnutie sme urobili vyslovene na základe požiadavky ZMOS a Únie miest Slovenska, čo bolo prezentované jednak cez zástupcov oboch organizácií v ÚKŠ a jednak aj pri videotelekonferencii, ktorú realizujeme ako velenie operácie so zástupcami oboch organizácií. Čiže my sme vyšli v ústrety a zrazu počúvam hovorcu ZMOS pána Kaliňáka, ako vyplakáva v médiách, že obce sú nešťastné lebo meníme pravidlá. Nuž, priatelia v ZMOS, ujednoťte si stanoviská predtým, ako hoci nechtiac, šírite cez hovorcu nepravdy v médiách.
2) OTVORENIE ODBERNÝCH MIEST V ZELENÝCH OKRESOCH
Na základe žiadostí z okresných úradov, a tiež priamo od samospráv v zelených okresoch, sme sa rozhodli, že vyjdeme v ústrety a poskytneme testy, certifikát, dokumentáciu, vojaka a policajta aj v týchto oblastiach na vytvorenie dobrovoľných odberných miest. Keďže ale ide o vyslovene dobrovoľné konanie samospráv (ktoré oceňujeme ako zodpovedné), samosprávy musia poskytnúť zdravotnícky a administratívny personál a už hygienikom schválené odberné miesto, rovnako ako ochranné pomôcky a dezinfekciu. V tomto momente je takto schválených už 21 odberných miest v zelených okresoch. A ja sa dozviem z médií, že vraj chaosíme a nútime samosprávy do vytvárania odberných miest v zelených okresoch. Prosím???! Ide o vyslovené klamstvo a žiadame, aby ZMOS usmernilo všetkých, ktorí vystupujú v jeho mene, nech nešíria nepravdy.
3) ÚDAJNÁ STRATA ČI “LIETANIE VO VZDUCHU” OSOBNÝCH ÚDAJOV Z TESTOVANIA
Dočítali sme sa v niektorých denníkoch, že vraj “nevieme vysvetliť, čo sa udialo s osobnými údajmi 3,6 milióna ľudí z testovania a kde sú…”. ???‍♂️
Nuž, drahí priatelia, momentálne sú k dispozícii v jednotlivých RÚVZ a sú postupne nahadzované do informačných systémov. Žiadame férovosť aj od médií a nie strašenie a klamanie ľudí. Stovky vojakov pomáhajú ľuďom v RÚVZ, aby boli údaje čo najskôr online. Taká je pravda!
Zdroj: FB
]]>