Skip to content

"ak by si dotyční policajti skutočne chceli uctiť pamiatku generála Lučanského a nechceli si len spraviť fotku na sociálne siete, salutovali by čelom k jeho fotke a nie k objektívu"

Je veľmi smutné, že tragédia, ktorá sa stala deň pred koncom roka 2020, sa okamžite stala živnou pôdou pre konšpirátorov, kvázi odborníkov a bezpečnostných analytikov (ktorých už väčšina médií k relevantným témam ani neoslovuje), a v neposlednom rade aj pre opozíciu.
Aby som to zhrnul:
Dostal som od včera množstvo správ, či je pravda, že som zakázal príslušníkom PZ uctiť si pamiatku generála Lučanského zapálením sviečky. Nie, nie je to pravda. Žiadny takýto zákaz som nedal. Vo vestibule prezídia bola pre príslušníkov PZ, pri fotografii generála Lučanského, k dispozícii kondolenčná kniha, kde mohli vyjadriť sústrasť. Sviečky rovnako horia pred budovou prezídia, kde vznikla aj fotka salutujúcich policajtov.
K tomu dodám len toľko, že ak by si dotyční policajti skutočne chceli uctiť pamiatku generála Lučanského a nechceli si len spraviť fotku na sociálne siete, salutovali by čelom k jeho fotke a nie k objektívu. To by pre nich nemala byť nová informácia a tiež to, bohužiaľ, o niečom svedčí…
Čo sa týka samotného vyšetrovania, z informácií, ktoré mám priamo od kompetentných, vyšetrovanie trestnej veci, v ktorej bol obvinený aj Milan L., je vykonávané zákonným spôsobom, pod dozorom príslušného prokurátora, preskúmavané aj rozhodovacou činnosťou súdov. Vedené je na základe množstva dôkazov, ktoré sa vyhodnocujú jednotlivo a aj v celku, priebežne sa zabezpečujú ďalšie dôkazy a podklady do spisu. Vyšetrovateľ žiadnym spôsobom neobmedzoval styk obvineného s rodinnými príslušníkmi, príslušná žiadosť o umožnenie návštevy vyšetrovateľovi doteraz doručená nebola.
Zdroj: FB
]]>