Skip to content

"JE ČAS, alebo budeme na ženy matky kašľať tak ako všetky vlády doteraz – od Mečiara po Pellegríniho?"

AHOJTE, ĽUDIA BOŽÍ?
Nasledujúce dni Vám tu položím pár otázok … a poprosím Vás o úprimné odpovede, komentár, prípadne návrh, ako by ste problém riešili. Nebudú to otázky pre otázky … ale čo nimi sledujem, Vám zatiaľ prezradiť nemôžem … avšak, tí, čo ma už poznáte, to medzi riadkami vytušíte,)
OTÁZKA č. 1:
Všetci, čo nie sme úmyseľne slepí, vieme, že ženy matky nemajú len jednu prácu, ale v podstate zo zamestnania plynulo prechádzajú do práce druhej – rodinnej. Kým za prvú prácu sú ocenené mzdou, druhú robia z čistej lásky a paradoxne – sú za ňu celoživotne potrestané nižšími mzdami (-20%) voči mužom a nižšími dôchodkami.
To všetko len preto, lebo sa rozhodli byť matkami.
Je to fér? Ja si myslím, že určite nie a osobne to považujem až za nemorálne vydieranie matiek – lebo politici sa doteraz roky matkám zaliečali, ružičky, úsmevy a teplé slová rozdávali … ale v skutočnosti na matky kašľali. Spoliehali sa roky na to, že túžba dať život deťom bude silnejšia ako volanie po ich spravodlivom docenení.
Viem, že teraz mnohí spustia svoje múdrosti, ako je to slobodné rozhodnutie žien a nemám sa do toho čo miešať. O tom, ako všetko trh vyrieši, či o tom, ako zastať sa v tomto matiek je vlastne prejavom ich podceňovania, že sa musia brániť samé a podobne. Úprimne? Sú mi tieto bludy ukradnuté a som hlboko presvedčený, že JE NAJVYŠŠÍ ČAS sa postaviť dôrazne na stranu matiek.
✅ Takže otázka – JE ČAS, alebo budeme na ženy matky kašľať tak ako všetky vlády doteraz – od Mečiara po Pellegríniho?
]]>