Skip to content

PELLEGRINIHO POKRYTECTVO V PRIAMOM PRENOSE

PELLEGRINIHO POKRYTECTVO V PRIAMOM PRENOSE
Je mimoriadne fascinujúce, že pán Pellegrini, profesionálny politický karierista, ktorý v každej funkcii zatváral oči pred mafiánskym systémom, ktorý jeho vtedajší šéf Fico nechal bujnieť, ide poučovať a karhať ostatných. Odkiaľ vie, akými informáciami disponujú vládni predstavitelia? Ako si vie overiť pravosť informácii, ktoré má? Na rozdiel od mojich predchodcov, úlohy plním svedomito, som človek činu a zaujímajú ma výsledky. Verejnosť informujem vtedy, keď je na to relevantný dôvod a máme hmatateľný výsledok. U Pellegriniho a jeho partie sme si už akosi zvykli na informačne prázdne tlačovky a narcistické fotografie, toto ale nepovažujem za správnu cestu.
Za každých okolností robím všetko pre to, aby ľudia, v ktorých kompetencii je v takýchto prípadoch konať, bezodkladne a v rozsahu svojich kompetencií konali.Keďže viem vyhodnotiť, ktoré informácie patria na verejnosť a ktorých zverejnenie by mohlo sťažiť alebo zmariť prácu kompetentných orgánov nevykrikujem ich na tlačových besedách pred médiami v snahe získať plusové body verejnosti, tak ako to má v obľube Pellegrini spolu s Ficom.
Ak má niektorý z týchto pánov potrebu hodnotiť moju prácu na základe informácii „jedna pani povedala“ alebo počul som v bufete, je to ich vizitka a len dokazujú, že už nie sú spôsobilí na zastávanie najvyšších ústavných funkcii v krajine.
Pamätáte si, milí opoziční kolegovia, na časy nie až tak dávno minulé? Keď bývalý prezident Andrej Kiska v roku 2018 otvorene prehovoril o Vašich praktikách?
„To, čo som dostal na stôl, ma doslova šokovalo. Išlo o niekoľkostranový a pomerne podrobný dokument, aké bežne od SIS nedostávam. Obsahoval rok po roku za posledných možno takmer 10 rokov informácie, ako sa dejú podvody s agrodotáciami a pozemkami na Slovensku. Boli tam konkrétne mená najmä z východného Slovenska, talianske aj slovenské, konkrétne sumy peňazí, konkrétne názvy firiem, ktoré sú podozrivé z obrovských podvodov. Hovoríme o desiatkach miliónov eur, ktoré boli neoprávnene vyplácané a časť z ktorých končila vo vrecku konkrétnych ľudí. Boli tam napísané prepojenia, kto, kde a s kým sa na týchto aktivitách podieľa.Všetci tí ľudia, ktorých tam spomínali, boli v čase, keď som správu čítal, na slobode a ďalej pokračovali vo svojich činoch.Ak tie informácie boli pravdivé, tak je na to jediné vysvetlenie. Tí ľudia boli krytí štátnou mafiou, policajtmi, politikmi, ktorí úmyselne nič nevyšetrovali a zametali veci pod koberec. Museli byť krytí aj vedením polície, ktorá od Slovenskej informačnej služby tieto informácie dostávala. A museli ich mať aj na ministerstve vnútra a úrade vlády, kde pracovali minimálne dvaja ľudia, čo mali k podozrivým osobám veľmi blízko.“
Prečo ste vtedy nekonali? Prečo ste vtedy na základe tak rozsiahlych materiálov SIS nepodnikli žiadne kroky?
Zdroj: FB
]]>