Skip to content

"Vraj sme hlúpi a manipulovateľní, „nedozreli“ sme na rozumné postoje."

Ako je Slovensko skazené rokmi nadvlády postkomunistickej nomenklatúry, vidno v týchto mesiacoch, kedy sa nová garnitúra pokúša rozbiť doterajší mafiánsky systém. V parlamente sa novej garnitúre vyhráža Fico, vraj zásahy proti ich zlodejom sú samá faloš a manipulácia.
V tejto situácii čítam napríklad o sudcovi, ktorého si platíme za ochranu zákonov, ale on dáva verejne a ostentatívne najavo, že zákony , ktoré sa mu nepáčia, ignoruje. Tento sudca ( Harabín ml.) ale ostáva v talári a na účet mu od nás neprestáva chodiť tučná suma…
V našom zvláštnom štáte dokonca niektorí policajti neodsudzujú zločin, naopak, u niektorých ho obdivujú. Demonštrovali to napr. pri samovražde ich bývalého veliteľa. Ten sedel pre viaceré obvinenia z korupcie a namiesto aby sa dožadoval objasnenia pravdy , spáchal samovraždu. Radoví policajti sa ale od neho pre zbabelý útek pred spravodlivosťou nedištancovali. Naopak, vzdávali mu hold, páliac sviečky ako svätcovi. Nepočul som o takomto absurdnom prejave štátnych zamestnancov ani na Sicílii…
Alebo : v ústave máme zakotvenú prioritu ochrany prírody. Ale úradníci Štátnych lesov, ktorí sú (podobne ako sudca Harabín, aj ako policajti) platení z našich daní, verejne a ostentatívne bojujú proti rešpektovaniu zákonmi definovanej ochrane prírody. Neprajú si takú ochranu, ale ťažbu, vyhrážajú sa protestami.
Napokon aj priamo v parlamente máme strany, ktoré hojne platíme , ale ktorých politici vo svojich verejných vyjadreniach odmietajú demokratický systém, aj hodnoty , na ktorých stojí naša štátnosť. Niektorí z nich obdivujú – verejne a ostentatívne – vonkajších nepriateľov súčasného štátneho systému SR, Európskej únie a NATO. Ale Slovenská republika, ktorej prosperita, bezpečnosť a medzinárodná akceptácia stoja na demokratickej ústave, členstve v EÚ a v NATO, ich naďalej platí.
Rozumní ľudia hovoria, že sa im nepáči , ak sa z ich daní financujú neofašisti, alebo sudcovia, ktorí ignorujú dodržiavanie platných zákonov. Chcú, aby bola korupcia verejne a rázne odsudzovaná všetkými – ale policajtami a prokurátormi na prvom mieste. Načo nám je sudca čo neuznáva zákony alebo policajt, čo toleruje zločin? Rozumní ľudia pochopiteľne vedia, že je nezmysel aj to, ak štátom platení ľudia u nás strašia a hecujú vidiecku verejnosť proti ústavne definovanej ochrane prírody. Ako vysvetlenie týchto javov počúvam, že vraj je tých druhých, tzn. priateľov starých poriadkov, priveľa. Vraj sme hlúpi a manipulovateľní, „nedozreli“ sme na rozumné postoje.
Ale možno nedozreli iba politickí lídri, ktorí nemajú odvahu definitívne skoncovať s postkomunistickou érou….
Zdroj: FB
]]>