Skip to content

V pondelok nám zablokovali vjazd do domu a ešte keď sme sa ich opýtali ako sa máme dostať domov s autom, povedali, nech preletíme.

postup realizátora, ako aj investora  Obec Šoporňu občania tvrdo kritizujú poukazujúc na dlho trvajúce rozkopávky a s nimi spôsobené problémy pre obyvateľov obce.

Milí občania, chcel by som Vám trošku priblížiť našu situáciu, ohľadom kanalizácie. Ak máte čas, zaberie Vám to pár minút. Veľa ľudí z dediny, ktorý nechodia cez naše uličky, nevie aká je situácia a čím všetkým si prechádzame už neuveriteľných 15 mesiacov.. Veľa občanov si prečíta na stránke obce, kedy a kde prebiehajú betonárske a asfaltérske práce a myslia si ako to šikovne ide. No opak je pravdou. Absolútne nezvládnutá koordinácia, prác čo sa týka zhotoviteľa Vodohospodárske Stavby a.s. až po objednávateľa obec Šoporňa. Boli sme trpezliví, veď treba niečo vydržať keď sa niečo robí, ale všetko má svoje hranice. Bolo nám povedané, že sa čakalo kým to všetko posadá. Zaujímavé že v celej dedine to sadalo 2-3 mesiace a u nás už 15.. Pred mesiacom nám vybrali 10 cm vrstvu a malo sa betónovať. Zasypali to obyčajným kameňom a dali naň 2-3 cm vrstvu suchého betónu. Do dnešného dňa sa nič nezmenilo, uličku máme v katastrofálnom stave, podali sme aj písomnú žiadosť pred 2 týždňami, aby sa nám obec vyjadrila, kedy bude hotová ulička. Do dnešného dňa sme odpoveď nedostali. V pondelok nám zablokovali vjazd do domu a ešte keď sme sa ich opýtali ako sa máme dostať domov s autom, povedali, nech preletíme. Skoro týždeň sme sa nevedeli dostať s autom domov a vraj ak poškodíme odtok ktorý spravili, ale zle, tak si to zaplatíme. Obec nekoná, vraj čo má urobiť, že ona si nevie pomôcť. V zmluve je jasne napísané, že Obec Šoporňa je oprávnená kedykoľvek kontrolovať spôsob výstavby. Neni dodržaný harmonogram prác, technologický postup, namiesto 20 cm betónu sa dáva 3cm suchého, neni osadené dočasné dopravné značenie, má sa zabezpečiť vstup na pozemky vlastníkov, má sa predchádzať vzniku škôd v dôsledku kolíznych postupov a takto môžem pokračovať ďalej, ale načo. Nehovoriac o xy poškodených áuť, ktoré nám nikto nepreplatí. Nepotrebujem tu rady odborníkov, z horného konca alebo od ľudí čo mali uličky hotové za pár mesiacov. Chcel som Vám len ukázať skutočnosť ako to vlastne v našej časti dediny je a nepozerať sa na krásne fotky v novinách že ako je tu všetko pekne spravené. Prikladám aj pár fotiek aby ste mali predstavu.
Zdroj: FB
 ]]>