Skip to content

Prišli sme podporiť pána Josefa Šípoša, ktorému hrozí až 25 rokov vo väzení za to, že vyrábal liečivé mastičky z marihuany, ktoré pomáhali jeho známym.

Dnešok trávime s Michal Šimečka • Progresívne Slovensko na súde v Trnave. Prišli sme podporiť pána Josefa Šípoša, ktorému hrozí až 25 rokov vo väzení za to, že vyrábal liečivé mastičky z marihuany, ktoré pomáhali jeho známym.
Rozhovory s jeho synom Patrikom a jeho otcom, starším pánom na dôchodku, sú drásavé. Obaja sa snažia Josefa psychicky podporovať vo väzbe, kde je v spoločnosti vrahov a mafiánov, ktorých čaká oveľa nižší trest… Obávajú sa o jeho zdravie, a k tomu všetkému im hrozí, že ešte aj oni sami prídu o strechu nad hlavou. Ako súčasť trestu im totiž má prepadnúť majetok – dom, ktorý pán Šípoš dostal do daru od rodičov, aby ich v ňom doopatroval…
Veľmi dúfam, že súd pri rozhodovaní prihliadne na reálnu závažnosť skutku pána Šípoša a jeho bezúhonnosť. Hlavným problémom sú však slovenské zákony, ktoré súd musí rešpektovať a ktoré z pár stoniek marihuany robia pomaly väčšieho strašiaka, ako z terorizmu. Lekárske využitie marihuany, alebo jej pestovanie v malom množstve pre vlastnú spotrebu dospelými, sa pritom vo vyspelých krajinách v zahraničí stáva úplným štandardom.
Pripojte sa prosím k našej petícii a pomôžte nám zmeniť zákony, ktoré zbytočne ničia životy desiatok ľudí na Slovensku: https://www.dekriminalizacia.eu
Zdroj: FB
]]>