Skip to content

Slovensko ukončí súkromný chov tigrov a šeliem

SLOVENSKO UKONČÍ SÚKROMNÝ CHOV TIGROV A ŠELIEM
?Rôzne “mini zoo” či “ranče”, kde si návštevníci chodia tigríky pozerať, fotiť či hladkať budú minulosťou. Dnes sme so Zvierací ombudsman absolvovali rozporové konanie k zákazu súkromného chovu tigrov a iných šeliem. Šelmy nebudú môcť byť v držbe, čo znamená množiť ani predávať. Taktiež nebudú vznikať ani nové súkromné chovy.
? Jednou z našich zásadných pripomienok bola aj možnosť vzniku záchytného zariadenia, kde by mohli byť “nechcené” tigre umiestnené. Som rád, že aj pri tejto pripomienke došlo k zhode. Ministerstvo prisľúbilo, že bude pracovať na jej vytvorení s už existujúcimi zariadeniami, ktoré spĺňajú základné podmienky.
? V rámci právnych limitácií sme vyrokovali maximum čo nám Ministerstvo životného prostredia umožnilo. Som rád, že sme sa na Slovensku v ochrane zvierat posunuli o krok vpred.
? Ďakujem všetkým, ktorí ste podpísali našu výzvu Klietka nie je záchrana ako aj hromadnú pripomienku k návrhu ministerstva. Bez vás by to nešlo!
? Proces schvaľovania však nie je na konci, čím viac nás bude tým je väčšia šanca, že všetko dobre dopade. Výzvu Klietka nie je záchrana môžete podpísať tu: https://www.martinhojsik.sk/klietka_nie_je_zachrana
Má to zmysel.
Zdroj: FB
]]>