Skip to content

Ako sa s pandémiami vysporiadali naši predkovia? – VIDEO

Skutočne mám niekedy pocit, že médiá a aktivisti robia pre pokrok v krajine viac, ako samotní politici. Možno je to tým, že tá pravá skupina veci zpravidla nerobí prioritne pre peniaze, ale z presvedčenia…

Slovensko je stále so zaočkovanosťou na tom biedne. Sme pred Bulharskom – problém je, že to je pozícia v EÚ predposledná.

Aj u nás v novinách, konkrétne v diskusii, sa niektorí jedinci snažia propagovať hoaxy a články z neoverených zdrojov, bez uvedenia ich autora a pôvodne publikované na anonymných weboch bez akejkoľvek zodpovednosti za šírený obsah.

Na slušné upozornenia nedbajú a vyvstáva tak otázka – prečo zodpovednosť za šírený obsah nezoberú na seba? Podnikajú tak aj vo vlastnom biznise?

Žiaľ, súčasná doba a hlavne tak populárne sociálne siete ľudí dostávajú do stavu, kedy každý zdieľa čokoľvek, málokto rieši obsah a mnohí zdieľajú hlúposti len po prečítaní nadpisu – obsah ich ani nezaujíma. Je to nebezpečný stav, ktorý si vyžaduje zásah autorít.

Spochybňovanie vakcinácie je zároveň spochybňovaním vedeckého poznania. Pozrime sa, ako sa s vírusmi a nákazlivými chorobami vysporiadali naši predkovia. Boli snáď hlúpejší, ako my?

Prinášame niekoľko mimoriadne kvalitne a faktograficky spracovaných videí od vyštudovanej učiteľky dejepisu Sandry tvorbe náučných videí sa venujúcej už niekoľko rokov.

Práve takéto náučné videá by mali byť vysielané verejnoprávnymi médiami v krajine povinne, aby sa ľudia normálne a bez aktívnych zásahov populistických politikov dokázali orientovať v čase a priestore a aby vedeli, že tí vedci a odborníci predsa len hovoria niečo, čo je dokázané a otestované desaťročiami praxe a čo zachránilo milióny životov.

Snáď budú videá pre našich čitateľov a divákov prínosným strávením nedeľného popoludnia.