Skip to content

V Rakúsku bude povinné očkovanie pre celú populáciu nad 14 rokov

Aspoň takéto sú momentálne medializované informácie. Tak to teda je realitou, len akosi my sme znovu pozadu. Ako vlastne historicky vždy…

Skutočným problémom tejto koalície je jej neschopnosť dohodnúť sa na účinnej prevencii, včasných opatreniach a hodne politikov sa chce nabaliť popularitou vyhláseniam hodne zdielanými antivaxermi a ľuďmi odmietajúcimi vakcíny.

Je chybou, že bolo dovolené čiste odbornú problematiku preniesť do politiky ako tému a to nielen pre politikov aktívnych, ale aj tých, ktorí žiaľ inú tému nemajú a o inom nedokážu s voličmi ani len komunikovať.

Už pred niekoľkými týždňami som prezentoval názor, že nie je otázkou či, ale kedy bude povinné očkovanie zavedené. Tak v civilizovaných krajinách kolo nás sa takéto opatrenia stávajú realitou. Slovákov to ešte len čaká.

Čo si myslíte, budeme tento mechanizmus odmietať dlhšie ako do jari? Počkáme ešte aby prehrmela lyžiarska sezóna, skrachovalo ešte niekoľko tisíc podnikateľov a až následne zavedieme síce nepopulárne, no evidentne jediné účinné opatrenie, alebo sa k tomuto kroku odhodláme spolu so susedmi?

Grafika: Zdroj FB