Skip to content

Na SŠHR dochádzalo k masívnemu rozkrádaniu majetku a finančných prostriedkov daňových poplatníkov SR.

Názov Pompeje pre policajnú akciu, pri ktorej dnes zadržali 24 osôb je naozaj príznačný. Trestné stíhanie je vedené vo veci trestných činov pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku v jednočinnom súbehu
s pokračovacím zločinom machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe a korupcii.
Vzhľadom k tomu, že polícia a ani prokuratúra zatiaľ neposkytli bližšie informácie
o konkrétnych zadržaných osobách aby nezmarila prebiehajúce trestné konanie, tak sa zatiaľ vyjadrím vo všeobecnej rovine.
Mojou úlohou ako podpredsedníčky SŠHR bolo aj preverovanie zmlúv bývalého vedenia tejto inštitúcie. Boj s korupciou bol a je pre mňa misiou a hlavným dôvodom, prečo pôsobím vo verejnom sektore. Bohužiaľ na tejto ceste stretávam aj politikov, pre ktorých je to len fráza v ,,najlepšom“ volebnom programe ako to veľakrát prezentujú, ale pri reálnom výkone funkcie predvádzajú presný opak.
Počas svojho pôsobenia vo funkcii sa mi podarilo do značnej miery zmapovať a priamo označiť organizovanú skupinu, ktorá dlhodobo a cielene neoprávnene odčerpávala peniaze daňových poplatníkov či už zmanipulovanými verejnými obstarávaniami, alebo porušovaním povinností pri správe cudzieho majetku. Ukončenie môjho preverovania skončilo vypracovaním obsiahleho trestného oznámenia ( podľa mojich informácií jediného do dnešného dňa ) v spolupráci s externou advokátskou kanceláriou, ktorá v tom čase auditovala SŠHR na základe rámcovej zmluvy. Významne mi pri preverovaní protispoločenskej činnosti pomohla riaditeľka Nadácie Zastavme korupciu Zuzana Petková, ktorá mi poskytla veľmi dôležité informácie. Tu musím zdôrazniť, že všetky informácie, ktoré mi riaditeľka NZK pani Petková poskytla sa potvrdili.
Dnešná policajná akcia len potvrdila, že som sa nemýlila, keď som označila na mojej tlačovej besede zodpovedných pracovníkov ako členov organizovanej skupiny. Bohužiaľ po mojom odchode z funkcie ďalšie preverovanie nekalej činnosti zodpovedných zamestnancov predseda SŠHR Ján Rudolf úplne zastavil a namiesto toho, aby sa s toxickými zamestnancami rozlúčil, tak ich ešte povýšil a naopak prepustil slušných zamestnancov SŠHR.
Niektorí politici majú tendenciu vykresľovať Kajetána Kičuru ako politického väzňa, čo je úplná hlúposť. Fakty sú jednoznačné a nepriestrelné. Na SŠHR dochádzalo
k masívnemu rozkrádaniu majetku a finančných prostriedkov daňových poplatníkov SR. Verím, že polícia a prokuratúra dotiahnu vyšetrovanie trestnej činnosti na SŠHR
do úspešného konca a možno sa dozvieme nové skutočnosti, ktoré len potvrdia opodstatnenosť stíhania Kajetána Kičuru a jeho spolupáchateľov.
Počkajme si na konkrétne informácie OČTK a potom sa k tomu vyjadrím detailnejšie.
Zdroj: FB