Skip to content

„Odkryl sa taký prípad monštróznej korupcie v našom štáte, ktorý nemá obdoby. Toto je megastroj obrovskej korupcie. Neskutočné. Niečo neuveriteľné ako to fungovalo, a to už od roku 2006.“

„Odkryl sa taký prípad monštróznej korupcie v našom štáte, ktorý nemá obdoby. Toto je megastroj obrovskej korupcie. Neskutočné. Niečo neuveriteľné ako to fungovalo, a to už od roku 2006.“
Slová sudcu Najvyššieho súdu, JUDr.Martina Bargela, ktoré vyriekol v júli 2020.
Korupcií prospieva, keď nie je vystavená zraku verejnosti a má dlhý monotónny priebeh, na ktorý si voliči zvyknú. Charakteristický znak obsahu zneužitia moci Ficom a Pellegrínim v sieti ich nominantov a kamarátov. S označením – „Náš človek“.
Príkladom pre dlhé obdobie, kedy „korupcia na najvyšších poschodiach politiky nejestvovala“ (Kaliňák) je skutočnosť, že až pri vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, monotónnosť bola prerušená. Násilne a zbytočne boli obetovaní dvaja mladí ľudia v mene korupcie.
November 2019, za vládnutia náhradníka Fica Pellegrínim, verejnosť číta :
„Kočnerov trezor vydal najhoršiu správu o Smere a Ficovi“ !
Ján Počiatek, minister Ficovej vlády, a Dobroslav Trnka generálny prokurátor SR sa
v januári 2009 zabávali na rozhovore o závažných trestných činoch, za ktoré podľa
ich komunikácie zodpovedala koalícia Smer, SNS a HZDS.
Vtedajší minister financií za Smer a generálny prokurátor komentovali, kto a o koľko
stámiliónov slovenských korún obral tento štát.
Verejnosti prezentovaná fyzická odvaha Fica nezodpovedala odvahe mravnej, ktorá by urobila prietrž slepému a sprostému rozsahu monštruóznej korupcie.
Dvanásť rokov podvodne prezentovaná ako „sociálne cítenie“ s občanmi Slovenska padla do prachu pod väzenskou pričňou.
Aby z neho začalo vyskakovať miliardové prospechárstvo a prázdnosť reči o právnom štáte zaklincované, vtedy ešte s úst nevystrašeného Pellegríniho, „padni komu padni“.
Pán generálny prokurátor, Maroš Žilinka, by si namiesto srdiečok posielaných pytliakom na chatu, mal prečítať niekoľko zásadných textov a príbehov.
Z Machiavelliho Vladára, kapitola VIII, ako sa dostať k moci zločinom. Viď nahrávka hlasu podobného Ficovi o hlave čo zohnala peniaze vlastnou hlavou. Príbeh o desiatkach miliónoch, o prideľovaní miest v moci sponzorovi i jeho záhadnej smrti.
Smrť na začiatku vládnutia, dvojnásobná smrť na jej konci.
Mal by si pozorne prečítať príbeh bývalého generálneho prokurátora, Dobroslava Trnku, ktorý nestál na strane ochrany verejných záujmov, ale začlenil sa po „velenie“ Mariána Kočnera.
No a nakoniec si osviežiť skriptá z ústavného práva :
O princípoch právneho štátu.
Ten vyžaduje, aby súd mal takú právomoc, že ako jediný môže pojednávať a rozhodovať o všetkých právnych, ako aj skutkových okolnostiach prípadu.
„Odkryl sa taký prípad monštróznej korupcie v našom štáte, ktorý nemá obdoby.
Povedal sudca Najvyššieho súdu, aby ju presne ohraničil časom a zodpovednosťou Fica, od roku 2006 do roku vraždy novinára a snúbenice 2018, a časom a zodpovednosťou Pellegríniho, od roku 2006 do roku 2020.
Ušľachtilosť je alibi používané v čase, kedy je nebezpečné skutočné motívy nazývať pravým menom aj s poznaním, že sa Slovensko stane smetiskom.
Zdroj: FB