Skip to content

AKTUÁLNE: Bývalý špeciálny prokurátor Kováčik je odsúdený na 8 rokov odňatia slobody

Bývalý špeciálny prokurátor Kováčik končí v base – je najvyšší čas (upratovať) na nižších úrovniach polície, prokuratúry a justície

Najvyšší súd Slovenskej republiky dnes odsúdil bývalého špeciálneho prokurátora Kováčika na trest odňatia slobody v dĺžke 8 rokov – nepodmienečne. Znamená to teda, že Kováčik je vinný a to za prijatie úplatku a vynášanie informácií z vyšetrovaní. Kováčik zároveň dostal peňažný trest vo výške 100 000 Eur.

Jedná sa o ďalší prelomový rozsudok vo veci „ukradnutia štátu“ a pošliapania jeho právnych základov a to bývalým vedením štátu a ľuďmi ktorí mali zákonnosť v štáte chrániť a zabezpečovať.

Muselo prísť až k vražde dvoch nevinných ľudí a odchodu starého vedenia vlády a polície na to, aby konečne došlo k vyšetrovaniu káuz, na ktoré novinári a samotní občania dlhodobo upozorňovali nielen v najvyšších sférach politiky, ale aj na všetkých úrovniach správy vecí verejných.

Špeciálny prokurátor Kováčik mal mimoriadny dosah na NEriešenie tých prípadov, ktoré sa týkali tzv. „našich“ ľudí. Kto medzi nich patrí? V mnohých prípadoch to vie široká verejnosť, len niektorí kompetentní policajti, prokurátori a sudcovia sústavné podania a domáhanie sa práva ignorujú, prípadne viacmenej priamo zjavných porušovateľov zákonov „ochraňujú“.

Obdobné prípady (možno  v menšom, no o to častejšie) sa dlhodobo dejú aj v mestách a aj priamo v Seredi. Niekoľko poslancov MsZ, protikorupční aktivisti a naše noviny v niekoľkých konkrétnych prípadoch, ktoré sú zjavne v rozpore so zákonom podali trestné oznámenia, no tieto boli odmietnuté prípadne takpovediac „zametené pod koberec“.

Priamo v Seredi dlhodobo „nie je trestné“ vlastne žiadne konanie volených zástupcov, ale ani ich nekonanie tam, kde voleným zástupcom a kompetentným osobám zákon konať ukladá.

Skutočne najvyšší čas začať upratovať aj na nižších stupňoch riadenia polície, prokuratúry a justície a všade tam, kde je korupcia v kontexte viacerých neriešených prípadov evidentná, minimálne veľmi pravdepodobná.

Aj odsúdenie bývalého špeciálneho prokurátora Kováčika, ktorý sa dlho javil byť nedotknuteľný je jasným znakom toho, že právo a rovnosť pred zákonom môže platiť aj na Slovensku.

Konkrétne v Seredi to chce ešte intenzívnejšie otváranie starých káuz, odvahu hovoriť u bývalých ale aj súčasných poslancov MsZ a iných ľudí, ktorí majú vedomosti o nezákonnostiach, z ktorých mnohé boli publikované aj v našich novinách.