Skip to content

Ľudia utekajú z medzinárodne izolovaného Ruska

Súčasná situácia v Ruskej federácii je pre medzinárodnú izoláciu nejasná. Mimoriadne zvyšovanie cien, vysoká inflácia, nedostatok zahraničných tovarov a tovarov svetových značiek, elektroniky, nevyhnutný návrat k vlastnej produkcii zastaralých výrobkov.

Z Ruskej federácie odišli prakticky všetky západné firmy, Rusi zostali bez náhradných dielov do zahraničných áut a dokonca aj lietadiel AIRBUS a BOEING. Nepotrvá dlho, a k politickým dôvodom pre ktoré majú zákaz lietať vo vzdušnom priestore mimo RF ich lietadlá, pribudnú aj dôvody bezpečnostné. Lietadlám totiž bude chýbať pravidelná údržba, čo nevyhnutne skôr či neskôr spôsobí problémy dokonca aj vo vnútroštátnej leteckej doprave.

Po uvalení prísnych sankcií na RF, Európska únia spolu so Spojenými štátmi z dôvodu vojenskej invázie na Ukrajine zakázala do RF dodávky civilných lietadiel a náhradných dielov na ne, ich údržbu a tiež poistenie lietadiel.

Rusi boli zahraničnými leasingovými spoločnosťami po ukončení spolupráce s Ruskými klientami vyzvaní k vráteniu lietadiel vo vlastníctve lízingových spoločností, čo Rusi odmietli a lietadlá preregistrovali. To je už aký postoj Ruskej federácie k cudzím vlastníckym právam a medzinárodnému právu?

„Ostane vo svete osamotené, v biede, alkoholizme a izolácii. Panuje tam závislosť od Putina, je to ako choroba“ uviedla pre Korzár Nasťa.

To hovorí za všetko. Ruská federácia sa vďaka zvráteným a v dvadsiatom prvom storočí neakceptovateľnom postojom a konaniu prezidenta Vladimíra Putina dostala do vážnej medzinárodnej izolácie. Zostáva im iba kopa problémov, propaganda, nespokojní a do zahraničia utekajúci vlastní občania a mŕtvoly vojakov dovážané z bojísk na Ukrajine. Putin sa stále čiernejším písmom zapisuje do svetovej histórie a získava v nej stále istejšie miesto po boku Lenina, Stalina a Hitlera.

Súčasný stav v previazanosti ekonomík a svetovej globalizácii, ktorej sa žiaľ nevyhla ani RF spôsobí akurát tak celosvetovú krízu, dnes možno až nepredstaviteľnú infláciu, s najväčšou pravdepodobnosťou hlad v mnohých krajinách sveta a vážne sociálne nepokoje.

Trpieť budú nielen samotní Ukrajinci, ale aj Rusi a vlastne všetci, na koho len jeden ukáže. Takto vážne problémy vo svetovej ekonomike sa totiž bez strát a výrazných obmedzení pravdepodobne neprekonajú.

A je tu ďalšie dlhodobé delenie sveta. Je tu ďalšia Studená vojna. Verme, že pre nás skutočne „len“ studená…

– – –

Na pobavenie ešte zopár unikátov od klávesnice súčasných Česko-Slovenských „mysliteľov“, ktoré sa rozhodli zverejniť na sociálnych sieťach.

Od obsahu z internetu stiahnutých nezmyslov, sa redakcia a autor tohto článku samozrejme dištancuje a majú slúžiť výlučne na pobavenie, prípadne ako výukový materiál za účelom prevencie a pomoci ako rozpoznávať hoaxy a nezmyselné správy  šírené na internete.

Zdroj foto a grafiky: FB, internet