Skip to content

BUĎ DÁ DEMOKRACIA DO PORIADKU PROKURATÚRU ALEBO PROKURATÚRA ODPRACE DEMOKRACIU!

BUĎ DÁ DEMOKRACIA DO PORIADKU PROKURATÚRU ALEBO PROKURATÚRA ODPRACE DEMOKRACIU!
Nech už ten Žilinka ide do psej matere alebo do Moskvy. Tento prepytujem generálny prokurátor terorizuje iných prokurátorov za verejné vyjadrenia v živých prípadoch a obvinený špión si chodí na generálnu prokuratúru ako na klavír?
Občania majú právo vedieť účel návštevy prominentného obvineného na generálnej prokuratúre. Najmä ak SIS vážne zasahuje do trestných konaní a dokonca generálny prokurátor zasiahol do trestného konania spôsobom, ktorý ostro kritizuje aj Najvyšší súd SR!
NBÚ má zákonnú povinnosť skúmať bezúhonnosť aj generálneho prokurátora a jeho bezpečnostnú spoľahlivosť. Skúmať musí aj to, či nie je pod tlakom zločineckých skupín alebo spravodajských zložiek cudzej moci. Bezpečnostná previerka nie je ústavné právo prokurátora, ale predpoklad na výkon jeho funkcie.
Keď som žiadal Žilinku o prijatie, aby som mu mohol podať trestné oznámenie o podozrení z obzvlášť závažnej trestnej činnosti a žiadal o ochranu, poslal ma do kelu. Ale obvinený v závažnej veci, kde sa GP angažovala netransparentným spôsobom, má voľný prístup na generálnu prokuratúru?
Rozhodol som sa, že to trestné oznámenie aj napriek ohrozeniu života podám. A verím, že svedkovia budú zbavení mlčanlivosti na rozdiel od prokurátora Greška, ktorého generálny prokurátor nepochopiteľne odmietol zbaviť mlčanlivosti! Je načase prestať chodiť okolo horúcej kaše!