Skip to content

Na ruskú imperialistickú logiku nikto nemá!

Na ruskú imperialistickú logiku nikto nemá!
Prezident Putin sa už porovnáva s Petrom Veľkým. Ide dokonca ďalej, v duchu úvah, že celý svet nám (Rusom) odjakživa patrí, len Vy o tom ešte neviete. V tomto na neho nemal ani Hitler. V rozhovore (v originálnom tweete je aj video) tvrdí:
„Vo vojne so Švédskom Peter Veľký nič nedobyl, on si len vzal naspäť to, čo bolo vždy naše, hoci to nikto v Európe nepovažoval za Rusko. Aj teraz je naším poslaním vziať si naspäť to, čo je naše.“
Chápu toto ruské imperialistické uvažovanie naši domáci vlastizradcovia a rusofili? Chápu toto aj páni Macron a Scholz? Ak si myslia, že stačí obetovať východnú a prípadne aj strednú Európu, veľmi sa mýlia. Mýlia sa aj tí západní experti a exspravodajci (oxymoron ? ? ), ktorí sa snažia vysvetlovať útok na Ukrajinu snahou Ruska o lepšiu strategickú obrannú pozíciu na západe (Karpaty).
To je logika na úrovni „dobyl som pol sveta, ale to sa mi zle bráni, musím dobyť zvyšok sveta“. Mimochodom, Karpaty by chránili Putinove Rusko len z juhozápadu. Čo myslíte, je pobrežie Severného mora pre Putina dostatočne bezpečná západná hranica?
P.S.: Fico sa vyhráža, že hneď po voľbách pôjde zlepšiť vzťahy s Ruskom. Pozor na fašistov a rusfilov!
Zdroj: FB