Skip to content

Pre opitého vodiča, ktorý autom usmrtil štyroch mladých ľudí, v podstate nejestvuje dostatočný trest

ilustr. záber - foto: Denis Majko

Nočná dopravná nehoda s mimoriadne tragickými následkami nenecháva chladným už asi nikoho. Ani tých, ktorí si doteraz mysleli, že ich sa ožratý vodič za volantom auta netýka.

Smrť štyroch mladých ľudí zavinená vodičom auto šoférujúcim pod vplyvom alkoholu a ťažké zranenia minimálne ďalších troch, konečne otvára oči širokej verejnosti, ale aj rodinám alkoholikov sústavne si sadajúcich za volant auta pod vplyvom alkoholu. A mala by aj kompetentným a zákonodarcom. Výrazná zmena v preventívnych opatreniach, ale aj v represii je minimálne teraz už nevyhnutná.

Dlhodobo v rámci prevencie v médiu prinášame informácie o prípadoch šoférujúcich auto dokonca v ešte podstatne vyššom stave opilosti, ako ten z dnešnej noci.

V januári tohto roka sme priniesli policajnú správu, v ktorej sa hovorilo o vodičovi z Vinohradov nad Váhom políciou prichytenom pri šoférovaní auta s tri a pol promilami alkoholu v krvi.

Práve o tomto prípade sme sa dozvedeli viac. Vodič mal byť videný pri šoférovaní v obdobnom stave často. Preto sme prípad sledovali podrobne a to aj osobnou účasťou na pojednávaniach Okresného súdu v Galante a odvolacieho Krajského súdu v Trnave.

Prípad si rozoberieme podrobnejšie v ďalšom pokračovaní práve teraz aktuálnej témy.

Tlačová správa KR PZ je tu:

https://www.seredonline.sk/2022/01/19/seredski-policajti-chytili-rekordmana-s-35-%E2%80%B0-vo-vinohradoch-nad-vahom/