Skip to content

Ak sme o charaktere smerákov doteraz pochybovali, po tomto incidente by sme mali mať vo veciach jasno

zdroj: FB/Igor Matovič

Dnešné de facto atakovanie Igora Matoviča vo vozidle Robertom Kaliňákom a jeho napadnutie priamo vo vozidle aj inými zástupcami jednej politickej strany, hodne vypovedá o ich charaktere.

Z agresívneho útoku, ktorý v demokratickej spoločnosti mal byť nahradený komunikáciou s prípadným vyvrátením Matovičovho tvrdenia faktami je vidieť, akú majú predstavitelia strany SMER-SSD predstavu o vládnutí na Slovensku v prípade, že by vyhrali voľby a boli by vo vláde.

Je zjavné, že k atakovaniu osoby v aute (a nech by to bolo akákoľvek osoba) a pokusom o poškodenie cudzieho majetku došlo. Rovnako je zjavné, že Igor Matovič účelovo prišiel strane SMER verejne povedať názor na ich prezentovanie migračnej krízy a zneužívanie tejto témy v predvolebnom zápase o moc.

– – –

Včera v popoludňajších hodinách som sa bol osobne pozrieť na predvolebnom mítingu strany SMER-SSD v Nitre a po dvoch hodinách som videl a počul dosť toho, aby som mohol skonštatovať, že sú to práve predstavitelia tejto strany, ktorí v niektorých verejných vyhláseniach zavádzali , až účelovo klamali prítomné stovky občanov a skutočne v kampani používali mimoriadne pre bežného a problematiky neznalého občana citlivé témy ako už spomenutá migrácia a pod.

Faktom je, že strana SMER má organizačne a obsahovo mimoriadne dobre zvládnuté predvolebné mítingy a presne vie, čo najlepšie a najúčinnejšie osloví určitú časť voličov. Najskôr pivo a guláš, následne folklór, piesne s národným podtónom, potom obľúbená skupina z mladosti, až nakoniec dobre počúvateľné frázy bez akýchkoľvek faktov, až po pozdrav Ľubomíra Blahu „Česť práci, súdružky a súdruhovia“.

Verím, že aplauz prítomných je vzorkou len časti verejnosti a ostatní sú schopní vyhodnotiť realitu dnešných dní priblíženú faktami napr. na dnešnej tlačovej konferencii prezidenta Policajného zboru SR Štefana Hamrana.

– – –

Je len dobre, že sa predstavitelia SMERU identifikovali de facto v priamom prenose a ukázali verejnosti kým skutočne sú, aj keď takmer 12 rokov ovládania krajiny touto stranou v minulosti, by príčetnému jedincovi pri rozhodovaní sa vo voľbách malo stačiť.

zdroj videí: Facebook / Igor Matovič