Skip to content

A každý „politik“ rozbieha reformy – hlavne aby zrušil všetko, čo bolo pred ním, aby sa zapísal sa do histórie tým svojim pomníkom.

Stav Slovenska vo všetkých oblastiach nevidí len ten,kto skutočne realitu vidieť odmieta. Normálne nefungujúce zdravotníctvo, školstvo, železničná a cestná infraštruktúra v mimoriadne zlom stave a v niektorých prípadoch dokonca nebezpečná. Cestovný ruch upadá a ceny v obchodoch aj v reťazcoch výrazne odlišné, ako na západ od nás.
A každý „politik“ rozbieha reformy – hlavne nech zruši všetko, čo bolo pred ním, aby sa zapísal sa do histórie tým svojim pomníkom.

Ďalšie voľby do vedenia štátu priniesli ešte väčších hulvátov, mentálnych kaskadérov a hlupákov, ako  to predošlé.

Slovensko je na pokraji vlastného sebazničenia. Dokedy? Vážne počkáme, pokým dosiahneme úplné dno, nebudeme zaujímavý ani pre tých najtrpezlivejších a najtolerantnejších Slovákov, ktorí odídu a zostane tu len lúza neschopná okrem šírenia demagógie urobiť nič normálne a do budúcnosti skutočne hodnotné?

Status zo sociálnej siete je pravdivý. Žiaľ. Ten, kto vie, o čom je reč, akurát tak zaplače a otočí list.

A keď nebude aký, zhasne a odíde…

Marcel Uhrin
DANKO
Toto je čarovné. Danko dnes v O 5 minút dvanásť okrem iného povedal, že „cestovný ruch a šport majú obrovský potenciál pri tvorbe HDP a treba sa pozrieť na opatrenia, ktoré urobili Maďari, zo 6 percent dneska v štruktúre HDP je dneska cestovný ruch 12 percent“. Potiaľ dobre.
Vie ale filozof z Revúcej, že súčasťou toho nárastu v Maďarsku sú už dlhšie dobre fungujúce národné parky? S režimom riadenia, ako sa konečne podarilo zaviesť Budajovmu ministerstvu? Ako chce Danko prispieť k rozvoju CR, keď v rozpore s (celosvetovou) empíriou „jeho“ minister vážne naznačuje úpravu až rušenie národných parkov?
Kto ten rozdiel a potenciál chce vidieť, nech sa prejde (najmä v sezóne) medzi vstupom do Domice a vstupom do Baradly. Jedno územie, dve krajiny, dva diamatrálne odlišné obrazy. Úpadok na slovenskej strane, živý vidiek na maďarskej strane. Obidve územia sú národnými parkami.
EDIT: Reláciu som dopozeral. Obdiv Šimečkovi. O Dankovi len toľko: on je naozaj úplný primitív.
Zdroj: FB