Skip to content

Ďalších, takmer 40 kníh do knižnice Múzea totality

Praha / Sereď | Včerajšia návšteva Prahy sa nezaobišla bez osobného vyzdvihnutia objednávky takmer štyroch desiatok kníh prevažne z obdobia socializmu a zameraných najmä na históriu Československa.

Znovu sa potvrdilo, že práve v Českej republike stále vieme zaobstarať literatúru, ktorá v knižnici múzea ešte absentuje. Aj keď to je stále väčší problém a až na mieste pri porovnávaní fotografií knižnice s objednanými knihami z viac ako 5O kníh 12 vyradilo, ako duplicitné.

Všetky knihy zakúpené iba včera si priebežne predstavíme. Na objavenie niektorých titulov  v antikvariátoch na predaj, sme totiž čakali viac ako dva roky.

Faktom zostáva, že ponuka kníh, ktoré momentálne do knižnice zháňame sa výrazne zužuje obdobne, ako relatívne voľné poličky v knižnici.

Z tejto várky kníh niekoľko nespadá do tématiky Múzea totality a zakúpené  boli z dôvodu štúdia podkladov k spracovávaným témam do novín. Tieto knihy skončili v knižnici štúdia SeredOnLine.sk.

Takto vyzerá vybavená objednávka – napodiv niečo cez 30 kg ťažký náklad pozostávajúci z kníh, ruksak z Ukrajiny po auto  zvládol.

… a ďalšia takmer celá noc strávená ich dokumentovaním a zadeľovaním do políc knižnice Múzea totality. Na štúdium pripravené …