Skip to content

Dokument jasne a zrozumiteľne dokazujúci podobnosť medzi okupáciou Československa a Ukrajiny rovnakým agresorom

Znovu pripomíname 2. diel dokumentu Rudá hvězda nad Německem 2.díl, z ktorého sa každý môže dozvedieť, kto bol iniciátorom napätia a nedodržiavania dohod po rozdelení Nemecka po 2. Svetovej vojne v bývalom NDR.

Uvidíte aj, čo predchádzalo okupácii Československa vojskami Varšavskej zmluvy, že toto bolo pripravené dlhodobo Sovietskym zväzom, ktorý chcel mať armádu aj v ČSSR.

A ešte zistíte významnú podobnosť medzi obsádzaním Československa v roku 1968 a obsádzaním Ukrajiny v roku 2022. Rovnaké argumenty okupantov, rovnaké dôvody pre okupáciu a rovnaké ospravedlnenia okupácie pred samotnými vojakmi, ale aj verejnosťou. Ako cez kopírak. A čo je dôležité – u určitej vnímania reality neschopnej časti ľudí  akceptujúcej propagandu to fungovalo vtedy a – funguje aj dnes. Viac ako pol storočia neskôr…

Dokument vychádza zo svedectiev vojakov a dôstojníkov Sovietskych, ako aj Nemeckých. Dokument skutočne stojí za pozretie.

Po pozretí dokumentu napíšte do diskusie  svoje postrehy a dojmy z faktov prinesených samotnými pamätníkmi popisovaných udalostí. Pamätníkmi tých súčasných, ste tu a teraz vy…