Skip to content

Vláda musí šetriť, nezriaďovať nové úrady, ministerstvo a nie zvyšovať dane!!

Po výraznom zvýšení až 900 poplatkov,  tu vlastne deň po prezidentských voľbách máme oznámenie zvýšenia daní za cigarety a sladené a jogurtové nápoje. Vyššia daň sa dotkne aj sladených minerálok.

Zdražiť teda majú ochutené nealko nápoje ako ochutené minerálky, džúsy, kolové nápoje, jogurtové a mliečne nápoje, sladené nealkoholické víno a nealko radlery s obsahom alkoholu do 0,5 %.

Zdražia aj šumienky a instantné nápoje v tuhých koncentrátoch. Tiež tekuté sirupové koncentráty.

A samozrejme, že zdražovanie neobíde ani energetické nápoje.

Odôvodnenie zdražovanie je takpovediac „na sedláka“. Minister tvrdí, že chcú aby sa znížila spotreba sladených nápojov, pretože patríme v EÚ medzi krajiny s vyššou mierou obezity.

Predmetné zdraženie má podľa odhadu ministerstva financií občanom z peňaženiek vytiahnuť v roku 2025 cca 15 miliónov Eur a v roku 2026 až 126 miliónov Eur.

Tak tomuto sa hovorí „tak sa to robí do psej matere“. Náklady spojené so zriadením  ministerstva pre nominantov koaličného partnera, budú z časti občanmi zaplatené. To len aby občan vedel, napríklad čo bude financovať.

O nutnosti uťahovať si opasky od politikov počúvame už od Nežnej revolúcie. Občania si ich uťahujú stále viac a dlhodobo. Na strane druhej, politici, im blízke osoby a firmy bohatnú rovnako pravidelne a tak isto dlhodobo.

Pri štáte ako Slovensko, je nevyhnutné mimoriadne rýchlo odstrániť byrokraciu, vyhádzať 60 až 70 % úradníkov na všetkých stupňoch riadenia spoločnosti a zbytok zaplatiť tak, aby pre chod štátu o rozmere čo do počtu obyvateľov predmestia bežnej svetovej metropoly, nebola potrebná  kvantita, ale zabezpečená bola kvalita.

Hlasujte v ankete:

Anketa ukončená 11.4.2024 23:00