Skip to content

S vierohodnosťou falošných profilov si nelámu hlavu a útočia na najprimitívnejšie pudy časti populácie

O tom, že prokremeľská propaganda funguje cielene a aj (možno hlavne) pred blížiacimi sa voľbami do Europarlamentu, svedčí nielen v diskusiách pod článkami, ale aj na sociálnych sieťach aj príspevok pod vážnym oznamom o evakuácii základných škôl na základe nahlásenia bomby nateraz neznámym páchateľom.

Je smutné, že aj takto vážnu tému a spôsobujúcu neskutočné množstvo problémov školám, rodičom, ale aj ozbrojeným policajným zložkám, dokážu primitívni jedinci zneužiť vo svoj prospech.

Vychádzajúc z evidentne falošného profilu na facebooku založeného iba nedávno a mimoriadne primitívneho príspevku usudzujeme, že autori tejto propagandy skutočne majú značnú časť občanov za hodných takto obsahovo koncipovaných príspevkov, teda vedia, kto je ich voličom, u ktorého očakávajú úspech.

Otázkou je, či ešte môže hlbšie padnúť úroveň atakov potenciálnych voličov vo verejnom priestore na internete a či sú ešte aj primitívnejší jedinci, ktorí by akceptovali takto jednoduché videnie sveta z takto priehľadných zdrojov. Alebo inak, čo nám prinesú ďalšie voľby, keď už tieto evidentne dosahujú úplne dno?

Profil „diskutujúceho“ na sociálnej sieti: