Skip to content

Mala šéfa (zločinecká skupina) a človeka pod ním, ktorý obvykle premiérovi hovoril „šéfinko“.

Mnohým to stale nie je jasné. Takže zdieľam veľmi presný popis toho o čo ide z komentára Mariana Leška v Sme:
“Zločinecká skupina, do ktorej podľa vyšetrovateľa a prokurátora patril Robert Fico, Robert Kaliňák, Norbert Bödor, Tibor Gašpar a ďalší, mala zjavne viac ako tri osoby.
Nebola to iba skupina organizovaná, ale išlo o skupinu zločineckú aj z toho hľadiska, že pre ňu bola charakteristická vertikálna organizačná štruktúra. Mala šéfa a človeka pod ním, ktorý obvykle premiérovi hovoril „šéfinko“. Oni vydávali pokyny pre podriadené osoby pracujúce v polícii, na finančnej správe či jej kriminálnom úrade. Skupina mala „manažéra“, ktorý dohliadal na to, aby sa pokyny prijali a úlohy realizovali, i výkonných ľudí, ktorí v pote tváre plnili zadanie, aj keď bolo protizákonné, lebo inak by im podnikatelia-oligarchovia ich mzdu „nedorovnali“ tak, že od nich mali väčšie príjmy ako od štátneho zamestnávateľa.”
Tu nejde o to, že niekto nominoval na pozície v statnej sprave nejakých svojich ľudí. Ale o to, ze títo ludia na základe jeho pokynov porušovali zákon a zneužívali svoje právomoci na porušovanie zakona. A to je zločinné konanie.
Zdroj: FB