Skip to content

Premiér Pellegrini chce očistu justície. Odovzdáme mu podklady, kam až treba ísť pozametať

Predseda vlády SR Peter Pellegrini poèas brífingu po skonèení rokovania 194. schôdze vlády SR. Bratislava, 5. február 2020. Foto: SITA/Branislav Bibel

Tak teda súčasný premier Pellegrini šéfujúci vláde SR, ktorý  po kauzami pred slušnými ľuďmi skompromitovanom SMERe na tomto dôležitom poste vymenil dnes už strhaného a na pohľad opotrebovaného expremiéra  Fica, ceľkom milo prekvapil. Pellegriny verejne vyhlásil, že je potrebná očista justície a že Kočnerova “opička”, bývalá štátna tajomníčka za SMER-SD Jankovská a súčasná sudkyňa má byť za komunikáciu nájdenú v Kočnerovom mobile disciplinárne riešená. Dokonca už stratila bezpečnostnú previerku. No, mať ju po medializovaných informáciách by znamenalo spochybniť funkčnosť a význam NBÚ ako takého. Výborne pán premiér! – len keby ste po očiste justície tak hlasno nevolal tak neskoro a hlavne pred blížiacimi sa voľbami.

No, na druhej strane lepšie neskoro, ako vôbec… Hlavne aby k očiste už konečne došlo. Aj keď pod taktoukou práve SMERu pojem “očista” vyznieva nanajvýš komicky.

Áno, SMER za dvanásť rokov vedenia krajiny pre neskutočné množstvo korupčných káuz, tunelovania verejných finančných zdrojov na všetkých úrovniach riadenia spoločnosti  a predstavách správy vecí verejných spôsobom  prezentovaným  exšéfom parlamentu Paškom (tiež SMER-ák) ktorý sa nehanbil občanom povedať  “vyhraj voľby a môžeš všetko”, skutočne dosiahol to, čo sa nepodarilo ani Mečiarovi počas eldoráda, ktoré na Slovensku v danej dobe nenechalo kameň na kameni.

Krajina je v absolútnom morálnom úpadku, česť, morálka a etika sú prázdnymi slovami, volené funkcie už aj na väčšine dedín sa stali výnosným biznisom jednotlivcov a záujmových skupín a zákon tzv. “politikom” neznamená nič viac, ako rolka toaletného papiera na verejnom WC.

SMER vďaka pažravosti a arogancii väčšiny ľudí nastrčených do funkcií riadenia štátu, u drvivej väčšiny občanov  skutočne získal označenie  nie sociálny demokracia, ale skôr banda arogantných zlodejov schopných poberať dotácie nielen na pôdu ktorú nevlastnia, nemajú v prenájme ale aj na priestory ako vyasfaltované parkoviská, letisko či dedinské ihrisko. Hlavne že tieto zlodejiny má kto na úradoch požehnať…

Značku SMER-SD pred komunálnymi voľbami opustil aj vtedajší a súčasný poslanec Veselický a absurdnú kombináciu farieb strán  SDKU a SMER-SD “na tričku”  do volieb niekedy niesol ani vtedajší a súčastný primátor mesta  Tomčányi. Nateraz hlavne zo strany Veselického existuje snáď lepší príklad vypočítavosti, farizejstva a podrazenia strany, s predstaviteľmi ktorej sa doteraz verejne a radi pretŕčali?

Tak teda premiér  Pellegriny a pravdepodobne aj strana SMER-SD (aspoň navonok) má záujem očistiť justíciu.

Neviem, či na Úrade vlády SR vedia, že nielen už medializované osoby sú v Slovenskej justícii škodnou. Rovnako, alebo minimálne obdobne konajúce osoby sa nájdu aj na súdoch nižších stupňov

A nielen  v justícii, ale aj v policajnom zbore a na prokuratúrach.

Nevedia? Nevadí. Pomôžeme im vidieť takpovediac do vnútra problému.

Premiérovi Pellegrinimu odovzdáme podnet, v ktorom budú podozrenia z korupčného správania volených zástupcov vo veci priameho ovplyvňovania justície konkrétnymi volenými zástupcami samosprávy a to v konkrétnych vyšetrovaniach, trestných veciach a  súdnych konaniach. A uvidíme, ako vážne svoje vyhlásenia premiér myslí.

Samozrejme v momente, kedy to dovolí situácia, budeme čitateľov informovať o veci konkrétnejšie.