Skip to content

Chce si diktátor Lukašenko zastrieľať?

Vyzerá to tak, že zastrieľať si na živé terče a zapísať sa tak ešte hlbšie do histórie, má záujem aj bieloruský diktátor Lukašenko. Po krvavom potlačení protestov so samopalom v ruke (doslovne) vo vlastnej krajine, tento diktátor umožnil vojskám Ruskej armády napadnúť Ukrajinu aj z územia Bieloruska a dnes je vlastne jediným „politikom“, ktorý je ochotný s Vladimírom Putinom sa stretnúť.
Putin by pravdepodobne uvítal zapojenie Bieloruska do bojov na Ukrajine. Podľa posledných správ po fanatikoch z Čečenska, prezident RF zháňa aj žoldnierov zo Sýrie, ktorí majú lepšie skúsenosti z partizánskych bojov v mestských aglomeráciách, ako jeho demoralizovaná armáda.
S najväčšou pravdepodobnosťou nečakané množstvo vojakov Ruskej armády sa vyhýba bojovaniu na Ukrajine, dokonca majú sabotovať techniku a snažiť sa dezertovať. A práve títo vojaci majú byť bez milosti strieľaní vlastnými ľuďmi na tento účel velením určenými.
Čo všetko prinesie už asi nie dlhá budúcnosť ešte netušíme, no Vladimíra Putina vojna na Ukrajine má stáť miliardu USD denne. Doma stúpa inflácia, ľudia mimoriadne rýchlo chudobnejú a oligarchovia protestujú. Koniec lietaniu na víkendy do Paríža, Londýna, Monte Carla, či iných metropol vyspelej Európy vlastnými tryskáčmi a užívania si peňazí, ktoré môžu dnes akurát tak páliť. Doma sú im úplne na nič a v zahraničí sú im zmrazované kontá v bankách. Svoje luxusné lietadlá môžu použiť  maximálne pri lete do Bieloruska, alebo prípadne na Sibir. Mimo Ruskú federáciu ich odmietajú.
Civilizovaný svet oligarchom napojeným na vedenie štátu zabavujú luxusné jachty. Putinovi sa rúca fiktívne impérium, ale to neznamená, že sa vzdáva. Putin musí na Ukrajine vyhrať aspoň „na oko“, aby neprehral doma. Onedlho ho totiž čaká niečo obdobné, čo zažil pri tragédii ponorky Severomorskej flotily KURSK – odpor matiek a manželiek zastrelených vojakov a tých, ktorí sa domov z nezmyselnej vojny nevrátia.
Nateraz je na nás, ako sa k vojne a utrpeniu pre bežných ľudí postavíme. Viac urobiť totiž nemôžeme.