Skip to content

Vladimír Putin sa zapísal do svetovej histórie na úrovni Stalina a Hitlera

Z extrémne Ruskou armádou vybombardovaného prístavného mesta Mariupol stále Vladimír Putin nechce nechať bezpečne v organizovaných humanitárnych koridoroch odísť stovky tisíc zbedačených civilistov. Už niekoľko dní nemajú vodu, potraviny, lieky, ale ani elektrinu, plyn a v pivniciach sa pred jeho dobyvačnými vojakmi skrývajú v zime.

Denne vidíme videá streľby Ruských tankov na bytovky. Mariupol už nikdy neopustí minimálne 2500 civilných obetí, ktoré  v 21. storočí musia byť pochovávané v hromadných hroboch.

Nie je možné ničím ospravedlniť samotnú vojnu Ruskej federácie vedenú voči Ukrajine a už vôbec nie  porušovanie Ženevských konvencií o vedení vojny. Ruská armáda voči civilnému obyvateľstvu používa dokonca zakázané zbrane.

Vladimírovi Putinovi a vedeniu Ruskej federácie už neverí nik. Stali sa nedôveryhodnými partnermi pre okolité štáty, vedenie EÚ, ale aj NATO a zapísali sa do svetovej histórie rovnako čiernymi písmenami, ako diktátor Stalin a Hitler.

Práve v súvislosti s Hitlerom a jeho zverstvami civilizovaný svet nepredpokladal opakovanie sa obdobného šialenstva v Európe. Vladimír Putin prekročil nemožné a hrozbou použitia jadrových zbraní svet dostal do stavu, ktorý Ruskú federáciu a milióny jej občanov uvrhuje na desaťročia do maximálnej izolácie.

A to je len začiatok.