Skip to content

Učili nás, že Rusko má druhú najlepšiu armádu na svete. Dnes vidíme, že má druhú najlepšiu – na Ukrajine

Aj tak by sa dali zhodnotiť NEúspechy Ruskej armády na príkaz prezidenta Ruskej federácie Vladimíra Putina, už takmer mesiac  bombardujúcej susedný suverénny štát Ukrajina.

O dva dni to bude mesiac, čo Putin vedome bombami a raketami nechal likvidovať infraštruktúru Ukrajiny, domy a činžiaky civilistov, atómové elektrárne, ale aj nákupné centrá v mestách, nemocnice a divadlá.

Došlo k nemožnému. Vďaka Vladimírovi Putinovi vyspelá Európa viac ako trištvrte storočia žijúca v mieri pochopila, že demokracia a sloboda skutočne nie sú samozrejmosťou napriek tomu, že v kalendári máme marec 2022.

Rusi na tankoch na Ukrajinu vtrhli zo dňa na deň napriek prísľubu ich prezidenta Putina, že k útoku na Ukrajinu nedôjde a že 200 000 vojakov Ruskej armády sa sťahuje z cvičenia. Americká tajná služba mala teda správne informácie a prezident USA Biden nekecal, aj keď by si to veľa proruských trolov tak veľmi želalo.

Putin sa teda zapísal do svetovej histórie zničením domovov miliónom ľudí v susednom štáte. Z Ukrajiny donútil odísť zatiaľ 3 a pol milióna civilistov smerom na západ – východ je pre nich peklom a bombardovaní ľudia sa modlia za to, aby sa v ňom Putin smažil zaživa.

Ruská armáda zlyhala aj tam, kde si Rusi mysleli, že sú fakt dobrí. Prinajhoršom druhí na svete. Mýlili sa, Ruská armáda je druhou nasilnejšou, no len na Ukrajine.