Skip to content

Rusko dnes: Udaj svoju učiteľku a budeš hrdina!

Rusko dnes: Udaj svoju učiteľku a budeš hrdina!
Ako deti sme dobrovoľne – povinne čítali príbeh sovietskeho chlapca menom Pavlík Morozov. Tento príbeh, tak ako mnohé iné bol s vysokou pravdepodobnosťou vymyslený sovietskou propagandou. Pavlík bol v ňom opisovaný ako hrdina a mučeník. Jeho hrdinstvo spočívalo v tom, že udal vlastného otca, ktorý bol proti násilnej kolektivizácii. Jeho otca potom komunisti popravili. Podľa tejto propagandistickej verzie potom vraj dedinčania, či vlastná rodina Pavlíka zabili. Nám teda vtĺkali do hlavy, že ak budú naši rodičia reptať proti komunistickej totalite, tak ich máme udať a budeme hrdinovia. Už sa asi nikdy nedozvieme, nakoľko bolo toto zverstvo vymyslené, ale zdá sa, že v Rusku má stále svojich prívržencov.
Zostáva teda len dúfať, že aj táto správa je vymyslená:
„Školáci v ruskom meste Penza nahlásili na políciu svoju učiteľku, ktorá kritizovala ruské vojenské aktivity na Ukrajine. Podľa informácií nezávislého portálu Meduza potom úrady proti 55-ročnej vyučujúcej angličtiny začali stíhanie na základe zákona, ktorý zakazuje šírenie informácií diskreditujúcich ruskú armádu. Hrozí jej až 10 rokov väzenia.“
Čo vy na to, obrancovia slobody prejavu, ktorí nariekate kvôli dočasnému pozastaveniu činnosti hlásnych trúb ruskej propagandy na Slovensku?

Zdroj: FB